:

:

TV Most

clock

Maj 10, 2023   13:32

0

127

Petković: Kurti nastavlja otimačinu zemlje srpskih domaćina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je današnjom odlukom takozvane vlade u Prištini o nastavku eksproprijacije srpske zemlje u opštinama Leposavić i Zubin Potok, Aljbin Kurti povukao novi potez u cilju destabilizacije prilika na terenu i po ko zna koji put pokazao da želi sukobe i rat.

"Očigledno je da Kurti (premijer privremenih prištinskih institucija) ne haje za smirivanje tenzija, dijalog i normalizaciju odnosa, već novim institucionalnim pritiscima i pretnjama po ostanak i opstanak srpskog naroda, želi da protera Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta. Usvajanjem jednostrane, protivpravne i nelegalne odluke o eksproprijaciji srpske zemlje u Leposaviću i Zubinom Potoku, Kurti nastavlja otimačinu zemlje srpskih domaćina, kako bi na njoj bespravno gradio svoje tzv. vojne i policijske baze i utvrđenja na severu Kosova i Metohije", rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, sada je jasno kao dan da su zakasnele javne rasprave organizovane u ove dve opštine na severu početkom godine bile samo šarada u režiji Prištine za međunarodnu zajednicu i pokušaj zadovoljavanja forme, a ne nekakva briga za vladavinu zakona i prava Srba koji žive na ovim prostorima.

"Svima je jasno da će se narod čije je zemljište na udaru okupatora iz Prištine ovakvim radnjama suprotstaviti svim mirnim i legitimnim sredstvima i da neće ćutke gledati kako mu se otima dedovina", rekao je Petković.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, zajedno sa našim predstavnicima na terenu, narodom, pravnim zastupnicima, civilnim sektorom nastaviće da se bori za legitimne interese našeg naroda, a o ovom novom Kurtijevom, jednostranom i protivpravnom potezu obavestićemo sve relevantne međunarodne predstavnike i misije koje deluju na prostoru Kosova i Metohije, kao i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka, kako bi se ovakvo pravno Kuritjevo nasilje i uzurpacija sprečil, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Izvor: T a n j u g

KiMPetkovićeksproprijacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva