:

:

TV Most

clock

Januar 22, 2020   21:25

0

209

Petković: Kvalitetno obrazovanje ključ za opstanak Srba

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je večeras da je kvalitetno obrazovanje mladih ključno za opstanak Srba na Kosovu.

Petković je obišao Studentski centar u Leposaviću i tom prilikom istakao da, koliko država Srbija čini za prostor KiM, možda najbolje svedoči upravo objekat Studentskog centra sa smeštajnim kapacitetom od preko 400 mesta.

„Kada tom broju dodamo i preko hiljadu studenata koji studiraju na tri fukulteta i dve visoke škole jasno je da je Leposavić važan obrazovni centar ovde na severu Kosova i Metohije u okviru Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici“, ocenio je on.

Petković je naglasio da će država Srbija učiniti sve, kao što je činila i do sada, da i u narednom periodu omogući da studenti ali i profesori imaju sve neophodne uslove za dalji rad, a da univerziteti i škole na severu Kosova ni po čemu ne zaostaju od univerziteta i škola u centralnoj Srbiji.

Zato, dodao je Petković, što nam je jasno da obrazovanje i kvalitet koji ulažemo u školovanje mladih ljudi je jedan od temelja i ključ za opstanak našeg naroda na KiM.

„Pored akcije da uđemo u svaku kuću i razgovaramo sa domaćinima koji imaju i onima koji su socijalno ugroženi, ideja je da razgovaramo sa studentima i profesorima i vidimo kako možemo još da pomognemo, šta su njihovi problemi i da ih zajednički rešavamo zarad bolje budućnosti“, rekao je Petković. 

Direktorica Studentskog centra Dragana Antonijević izjavila je novinarima da je poseta predstavnika Kancelarije za KiM najbolji dokaz brige i borbe koju Srbija vodi kada su u pitanju žitelji i sve institucije na teritoriji Kosova.

„Mi kao institucije smo dužni da nastojimo da damo svoj doprinos u toj borbi, konkretno kada je u pitanju Studentski centar Priština da poboljšamo standard života studenata kako bi rezultati tokom školovanja bili što bolji. Ovo je jedna poseta u nizu, a biće ih još i to je najbolja podrška da mi budemo još bolji“, navela je Antonijević. 

Izvor: Kosovo Onlajn

Petar PetkovićKancelarija za KiMLeposavićDragana AntonijevićStudentski centarPrištinski univerzitet
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva