:

:

TV Most

clock

Januar 22, 2020   21:25

0

79

Petković: Kvalitetno obrazovanje ključ za opstanak Srba

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je večeras da je kvalitetno obrazovanje mladih ključno za opstanak Srba na Kosovu.

Petković je obišao Studentski centar u Leposaviću i tom prilikom istakao da, koliko država Srbija čini za prostor KiM, možda najbolje svedoči upravo objekat Studentskog centra sa smeštajnim kapacitetom od preko 400 mesta.

„Kada tom broju dodamo i preko hiljadu studenata koji studiraju na tri fukulteta i dve visoke škole jasno je da je Leposavić važan obrazovni centar ovde na severu Kosova i Metohije u okviru Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici“, ocenio je on.

Petković je naglasio da će država Srbija učiniti sve, kao što je činila i do sada, da i u narednom periodu omogući da studenti ali i profesori imaju sve neophodne uslove za dalji rad, a da univerziteti i škole na severu Kosova ni po čemu ne zaostaju od univerziteta i škola u centralnoj Srbiji.

Zato, dodao je Petković, što nam je jasno da obrazovanje i kvalitet koji ulažemo u školovanje mladih ljudi je jedan od temelja i ključ za opstanak našeg naroda na KiM.

„Pored akcije da uđemo u svaku kuću i razgovaramo sa domaćinima koji imaju i onima koji su socijalno ugroženi, ideja je da razgovaramo sa studentima i profesorima i vidimo kako možemo još da pomognemo, šta su njihovi problemi i da ih zajednički rešavamo zarad bolje budućnosti“, rekao je Petković. 

Direktorica Studentskog centra Dragana Antonijević izjavila je novinarima da je poseta predstavnika Kancelarije za KiM najbolji dokaz brige i borbe koju Srbija vodi kada su u pitanju žitelji i sve institucije na teritoriji Kosova.

„Mi kao institucije smo dužni da nastojimo da damo svoj doprinos u toj borbi, konkretno kada je u pitanju Studentski centar Priština da poboljšamo standard života studenata kako bi rezultati tokom školovanja bili što bolji. Ovo je jedna poseta u nizu, a biće ih još i to je najbolja podrška da mi budemo još bolji“, navela je Antonijević. 

Izvor: Kosovo Onlajn

Petar PetkovićKancelarija za KiMLeposavićDragana AntonijevićStudentski centarPrištinski univerzitet
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?