:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

April 10, 2021   16:03

0

38

Petković: Napad na srpske mladiće je etnički motivisan

Povodom današnjeg napada na dvojicu srpskih mladića u centru severnog dela Kosovske Mitrovice, saopštenjem se obratio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i naglasio da je "brutalan napad bio etnički motivisan  i posledica je antisrpske retorike ".

Brutalni fizički napad Albanaca na dvojicu srpskih mladića u severnoj Kosovskoj Mitrovici  koji su mirno sedeli i nisu davali nikakav povod za takav čin, bez sumnje je etnički motivisan i posledica antisrpske retorike kojoj svedočimo poslednjih nedelja. 

Srpski mladići su napadnuti staklenim flašama i drugim predmetima i upućene su im psovke na albanskom jeziku, dok su sedeli za stolom u bašti kafića, u pešačkoj zoni severne Kosovske Mitrovice, koja vodi do mosta na Ibru. Napadnuti su samo zato što su Srbi, zato što govore srpskim jezikom, u čisto srpskoj sredini na Kosovu i Metohiji. 

Kroz razgovor sa povređenim mladićima saznao sam da povrede koje su im nanete, srećom nisu opasne po život i da im je pružena neophodna medicinska nega u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici. 

O ovom aktu nasilja danas smo obavestili i Brisel i zahtevamo hitnu reakciju međunarodnih predstavnika, ali i snažan pritisak na vlasti u Prištini da se počinioci ovog zlodela što pre otkriju i adekvatno sankcionišu. 

Nema sumnje da je ovom brutalnom napadu kumovalo pojačano antisrpsko raspoloženje i ekstremistička retorika koja u danima za nama dolazi od političkih predstavnika iz Prištine. 

Takve poruke po pravilu se preliju na život običnih građana na Kosovu i Metohiji i neretko budu okidač za ovakve međuetničke napade. 

Dogodilo se ono na šta nažalost mesecima upozoravamo - da kada nema dijaloga i razgovora, ima incidenta na terenu. 

Srbi na Kosovu i Metohiji ne smeju i neće biti mete ni žrtve bilo čijeg terora, niti političkih aspiracija, poput najave izgradnje vojne baze tik uz sever Kosovske Mitrovice. 


Pozivam i molim sve Srbe na prostoru Kosova i Metohije da ostanu mirni i ne podležu provokacijama, a njihova država, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, će učiniti sve da ih zaštiti.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Kancelarija za KiMPetar Petković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?