:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Januar 26, 2021   16:54

0

35

Petković: Nikakvim pritiscima ne možete naterati Srbiju da prizna tzv. Kosovo

Najnovije pretnje Ramuša Haradinaja stvaranjem "Velike Albanije" ukoliko takozvano Kosovo ne bude za tri godine primljeno u NATO, flagrantan su primer ucenjivačke politike političara iz Prištine, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Ono što još više zabrinjava, kako navodi u saopštenju za javnost, jeste očigledno odsustvo jasne i nedvosmislene reakcije međunarodne zajednice i Evropske unije na ovakave opasne ideje o promeni granica i etničke strukture na Balkanu.

“Takve ideje direktna su pretnja po mir i stabilnost na ovim prostorima i ni u čemu ne doprinose procesu dijaloga. Zbog toga se postavlja očigledno pitanje u čije ime Haradinaj tako otvoreno i javno preti stvaranjem "Velike Albanije"? Ko ga je osokolio i čije ćutanje je zapravo znak odobravanja? Da li je ovde po sredi opasan scenario po kome neki Srbiju žele da zaplaše stvaranjem "Velike Albanije", da bi nam se kao navodni kompromis potom ponudilo priznanje Kosova i Metohije?”, navodi Petković.

Poručuje da od takvog naučnofantastičnog scenarija nema ništa. “Da budem sasvim jasan - nikakvim pritiscima ne možete neterati Srbiju da prizna takozvano Kosovo. Mi želimo da kroz dijalog i kompromisno rešenje zajedno gradimo mir i budućnost na ovim prostorima, ali na ucene ne pristajemo. Međutim, očigledno je da je Albancima sve dopušteno, pa čak i da ucenjuju stvaranjem "Velike Albanije". Šta bi se dogodilo kada bi Srbija rekla da ćemo, ukoliko za tri godine ne uđemo u EU, razmisliti o nekim drugim koracima?  Verujem da bi se sve moguće kritike ovoga sveta svalile na nas. A zaglušujuća je tišina kojom reaguju na pretnje iz Prištine”, zaključuje Petković.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?