:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Oktobar 23, 2020   13:16

0

96

Petković: Podrška Indije od ključne važnosti u borbi za zaštitu državnih i nacionalnih interesa na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Republike Indije u Republici Srbiji Subratom Batačardžijem.

Petković je sagovornika informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine, naglasivši da naša strana ostaje dosledno opredeljena za mirno i političko rešavanje otvorenih pitanja.

Podsetivši da Priština sedam i po godina izbegava da u delo sprovede ključni element Prvog briselskog sporazuma i omogući formiranje Zajednice srpskih opština, Petković je objasnio da se bez punog sprovođenja dogovorenog, u dijalogu ne može postići bilo kakav suštinski napredak.

Istakao je da je za stabilnost regiona i ekonomski napredak Srbije veoma važno da dijalog postoji, ali da je očigledno da Priština nije naročito zainteresovana da on zaista i urodi plodom.

Petković je još jednom zahvalio ambasadoru Batačardžiju na doslednoj podršci koju Indija pruža suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, istakavši da je ta podrška od ključne važnosti u borbi za zaštitu srpskih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji.

On je izrazio očekivanje da će Srbija i Indija nastaviti da sarađuju u okviru Ujedinjenih nacija na zaštiti međunarodnog prava i promovisanju multilateralizma, kao i na zaštiti uloge UNMIK-a, kao najobjektivnijeg međunarodnog činioca na Kosovu i Metohiji, čiji su izveštaji nezamenjivo svedočanstvo o situaciji u južnoj srpskoj pokrajini.

Izvor: TV Most,saopštenje

Aktuelno

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva