:

:

TV Most

clock

April 25, 2023   18:17

0

83

Petković poručio Kurtiju da se drži pisanja po društvenim mrežama a da ozbiljan posao ostavi ekspertima iz Upravljačkog tima

"Aljbin Kurti iz dana u dan nam pokazuje  svoje autokratsko lice, a sada je pred svima javno priznao da pojma nema o dijalogu i postignutim sporazumima", saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković reagujući na izjavu Kurtija da je " bio spreman da sam napiše nacrt statuta Zajednice srpskih opština, ali da tako nešto nije prihvaćeno na sastanku u Ohridu".

Petković naglašava da "umesto da sakrije svoju sramotu, on se još javno time hvali da nije dorastao dijalogu i pregovorima sa predsednikom Aleksandrom Vučićem".

"Ako Kurti za 10 godina nije naučio da Statut Zajednice srpskih opštine piše Upravljački tim, a to je trebalo da nauči još iz perioda kada ja slao Briselski sporazum na tzv. Ustavni sud,  on neće ništa naučiti ni za još 10 godina", ocenio je Petković.

"Neka se Kurti ipak zadrži na pisanju objava na društvenim mrežama, to su njegovi dometi, a ozbiljan posao je na ekspertima iz Upravljačkog tima, koji treba da rezultate svog rada u skladu sa sporazumima predstave dijalogu na visokom nivou", navodi Petković u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKurtiPetkovićZSOUpravljački tim
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva