:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Oktobar 14, 2021   20:18

0

42

Petković sa raseljenima u Kraljevu o važnosti izlaska na izbore na KiM

U sklopu razgovora sa interno raseljenim licima sa prostora Kosova i Metohije, direktor Kancelarije za KiM dr Petar Petković večeras je obišao Kraljevo.

Petković je sa našim narodom koji je raseljen razgovarao o važnosti izlaska na lokalne izbore i jedinstvenoj podršci Srpskoj listi koja jedina ima podršku zvaničnog Beograda. Sa njim skupu su prisustvovali i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, načelnik Raškog okruga Nebojša Simović, predsednik Opštine Raška Ignjat Rakitić i predsednik Opštine Vrnjačka Banja Bogdan Đurović.

Petković im je preneo podršku i pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i upoznao ih i sa dosadašnjim tokom dijaloga u Briselu, kao i nedavnim jednostranim i nasilnim akcijama Prištine.

- Dragi prijatelji, znam da ste sticajem različitih nedaća morali da napuštate prostor Kosova i Metohije i da ste u Kraljevu danas svili svoje gnezdo. Ali dobro znam, da su vam srce i duša uz vašu Metohiju, uz vaše Pomoravlje, uz vaše Štrpce, vaš sever KiM, jer su tu naši koreni i naše poreklo. Zato vas zovem da se odazovete pozivu vaše države, da se okupimo, da se udružimo i zajednički izađemo na izbore u nedelju 17. oktobra i odbranimo svoje opštine u kojima smo većina. Ako su Albanci znali decenijama da se drže zajedno i udružuju protiv nas, vreme je da i mi znamo šta su naši interesi, a oni su da jedinstveno podržimo Srpsku listu, jer samo ona zastupa srpske interese. Svi ovi koji nastupaju samostalno i protiv naše Srpske liste idu na ruku Prištini - istakao je Petković. 

On je naveo da će toga dana na KiM biti prisutni brojni predstavnici međunarodne zajednice, što će dodatno garantovati bezbednost onima koji žele da odu i iskoriste svoje biračko pravo.

Prethodno, Petković je sa saradnicima obišao naše interno raseljene u Smederevu, Jagodini i Kragujevcu.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMizboriKancelarija za KiMPetkovićKraljevo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva