:

:

TV Most

clock

Avgust 31, 2023   15:41

0

160

Petković: Samo maliciozne osobe mogu da optužuju Beograd za destabilizaciju prilika na severu KiM

"Dok Vjosa Osmani preti prekidom dijaloga međunarodnim partnerima i time jasno pokazuje da Priština ne želi mir i rešenje situacije već eskalaciju, tenzije i krize, bezočno lažima napada Beograd da je odgovoran za situaciju na severu  Kosova i Metohije iako je svima dobro poznato da je u Prištini centar nestabilnosti čitavog Zapadnog Balkana", izjavio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković reagujući na izjavu Osmani da " na severu KiM ima ''destabilizujućih dejstava'' kriminalnih grupa, koje se usmeravaju iz Beograda".

Petković je istakao da su "politički predstavnici Prištine  ogrezli u laži, i zato su s razlogom prepoznati kao nekredibilan i nepredvidiv partner čak i od strane onih koji su im u prošlosti pružali najveću podršku". 

"Neke ljude je moguće lagati sve vreme, sve ljude je moguće lagati neko vreme, ali nije moguće sve ljude lagiti sve vreme, ali to Vjosa Osmani i njen šef Aljbin Kurti očito ne shvataju i zato nastavljaju da svoju politiku političkog i fizičkog ugnjetavanja Srba na Kosovu i Metohiji brane neistinama u koje više niko ne može da poveruje jer je svima jasno da je Priština odgovorna za sve krize, tenzije i eskalacije na severu KiM", poručio je direktor Kancelarije za KiM.

On je upozorio da "samo maliciozne osobe mogu da optužuju Beograd za destabilizaciju prilika na severu Kosova i Metohije u trenutku kada Priština sprovodi brutalnu i ničim izazvanu okupaciju u većinski srpskim sredinama, uz pretnje i primenu fizičke sile, patroliranje do zuba naoružanih terorista, bez oznaka na uniformama, zabranu uvoza hrane, lekova..." 

On je naglasio da su "Srbi na Kosovu i Metohiji, ne računajući ratna područja, najugroženija društvena grupa u Evropi, i Beograd ulaže ogromne napore da se uprkos svemu dosledno bori za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu koji neodgovorni pojedinci poput Kurtija i Vjose Osmani žele da vrate u eru sukoba". 

"Odustajanje Prištine od politike terora i ugnjetavanja Srba na Kosovu i Metohiji, poštovanje savremenih civilizacijskih normi i obaveza preuzetih u dijalogu o normalizaciji odnosa jesu jedina garancija mira u ovom delu Evrope i to je danas svima jasno, a šibicarski pokušaji Vjose Osmani da obmanama sakrije ili opravda svoju ratobornu politiku ne mogu naići na pozitivan prijem ni kod kog ozbiljnog i dobronamernog", zaključio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani izjavila je,  nakon sastanaka sa američkim kongresmenom Majkom Tarnerom, predsednikom Stalnog komiteta za obaveštajne službeda na severu KiM ima ''destabilizujućih dejstava'' kriminalnih grupa, koje se, kako tvrdi usmeravaju iz Beograda.

Ona je, rekla da je cilj Prištine članstvo u međunarodnim organizacijama poput NATO, EU, Saveta Evrope i drugih, preneo je portal Reporteri.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMPetkovićOsmaniTarner
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva