:

:

TV Most

clock

Januar 23, 2023   13:24

0

278

Petković: Specijalci Kosovske policije pucali na dva Srbina, povređena jedna osoba

Pripadnici specijalne Kosovske policije ROSU pucali su danas oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić i to na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. 

Prema njegovim rečima, tom prilikom ranjen je Miljan D. dok je njegov suvozač Dušan S. tek puk srećom prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan. Delević je pogođen u predelu levog grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu.

"Pripadnici Kurtijevih Rosu specijalaca na srpsko vozilo i Srbe u njemu zapucali su iz rafala samo zato što nisu želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i i razloga Rosu policija maltretira", rekao je Petković.

Petković je naglasio da "Kurtijevi specijalci Rosu nema šta da traže na severu KiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa koga svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi". 

On je dodao da Beograd, od početka prisustva specijalaca Rosu na severu, upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju srpski narod u pokrajini, što se danas i pokazalo.

"Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na severu KiM", zaključio je direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković.

Izvor: TV Most, saopštenje; Foto: T a n j u g

KiMPetkovićpucnjavavozilo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva