:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Januar 24, 2021   21:09

0

158

Petković: Srbija pruža jednaku mogućnost svim svojim građanima da se vakcinišu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je predsednici Evropskog pokreta Srba sa Kosova Radi Trajković da Srbija kao odgovorna država pruža jednaku mogućnost svim svojim građanima da se vakcinišu i da je Srbija prva u regionu po stopi vakcinacije.
 

 

Dodao je da Trajković skuplja političke poene na demagogiji.

„Zato neka Trajković Rada ne skuplja jeftine političke poene na demagogiji i koronavirusu. Svi koji žele da se vakcinišu sa KiM imaju tu mogućnost,  tako je bilo prošle nedelje, tako će i sledeće, i svoje pravo moze da iskoristi i Rada Trajković sa Savskog venca, koja će pre moći da se vakciniše u Beogradu nego sa srpskim narodom sa KiM, kad tamo ne živi. Nije problem, država je za sve svoje građane obezbedila vakcine, bez izuzetka“, naveo je u objavi na Tviteru Petković.

Upitao je Trajković „koliko bi vakcina moglo da se kupi za 619.688.269 evra“.  

„I još nešto, vakcine nisu pale s neba, nego ih je obezbedila država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić svojim kontaktima i mogli smo da ih platimo jer danas imamo stabilne finansije“, poručio je Petković.

Trajković je danas u obajvi na Tviteru navela da je skandal „ako je istina da se članovi SNS vakcinišu preko reda“, koji zaslužuje tužbu za diskriminaciju pred sudom u Strazburu.

„Vučić ne finansira vakcinaciju iz svog privatnog džepa već državnog budžeta, stoga svi građani Srbije zaslužuju potpuno jednak tretman u ovom procesu“, dodala je Trajković u objavi.

Izvor: Kosovo Onlajn

Petar Petkovićrada Trajkovićvakcinacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva