:

:

TV Most

clock

Oktobar 14, 2020   22:04

0

169

Petković: Srpski narod neće zaboraviti da je tzv.Kosovo proglasilo nezavisnost za vreme Tadićeve vlasti

Borisu Tadiću srpski narod nikada neće zaboraviti da je Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost za vreme njegove vlasti i umesto da i sada ćuti, kao što je tada ćutao i pobegao u Rumuniju, on lažima pokušava da opere svoju bruku koja će, ipak, živeti doveka, saopštio je večeras direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagujući na tvit Borisa Tadića u kome kaže da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dijalog Beograda i Prištine podigao na statusni nivo.

"Niko ne zaboravlja da su Tadićevom odlukom pregovori izmešteni iz UN na za nas manje povoljan teren Evropske unije ", naveo je Petković.

Petković je ocenio da je "Boris Tadić je i danas, kao i poslednjih dvanaest godina, poručuje Petković, u Prištini uz Vuka Jeremića jedan od omiljenih srpskih političara, kojem redom zahvaljuju svi albanski političari i javnost".

"Tadić zbog svojih diletantskih poteza sa Jeremićem u Prištini uživa ugled jer je direktno odgovoran za to što je samoproglašeno Kosovo od Međunarodnog suda pravde dobilo potvrdu legalnosti proglašenja nezavisnosti, što i do danas prištinski separatisti koriste kao najveći politički argument u međunarodnoj komunikaciji ", ukazao je Petrović.

Time će Tadić, navodi Petković, koji je oslabio pozicije Srbije na KiM i otežao položaj srpskog naroda, ostati zapamćen kao jedan od najvećih rušilaca srpskih državnih i nacionalnih interesa u istoriji i kao jedan od najvećih saveznika albanskog separatističkog pokreta.

"Zbog svega toga, taj čovek, koji je i desetkovao srpsku vojsku i ukinuo legendarni Prištinski korpus, treba konačno da ode u neki drugi film - nemi", zaključio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Predsednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić objavio je na tviteru da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ipak podigao pregovore između Beograda i Prištine na statusni nivo.

"Lajčak kaže da dijalog ne sme da se vraća na tehnički nivo. Dakle, ipak je Vučić pregovore podigao na statusni nivo, dok godinama svi ćute na njegovu laž da je to učinila bivša vlast", naveo je Tadić. 

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMTadićPetkovićVučićLajčak
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva