:

:

TV Most

clock

Decembar 27, 2020   18:47

0

148

Petković: Za Srbiju put humanosti i solidarnosti nema alternativu

"Navikli smo da tokom svake predizborne kampanje u Prištini glavna meta napada bude Srbija, ali ničije političke ambicije ne smeju da budu iznad zdravlja i života ljudi", ocenio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković u saopštenju povodom izjava pojedinih prištinskih političkih subjekata i najave istrage o dolasku vakcina protiv koronavirusa iz Srbije.

Petković je ukazao da "koronavirus ne poznaje nečije etničko poreklo, što dobro razume Srbija koja prema preporuci predsednika Aleksandra Vučića nastoji da obezbedi dovoljne količine vakcina i za druge zajednice i sredine na Kosovu i Metohiji, kao što smo u jeku pandemije poklonili 1.000 PSR testova Institutu za javno zdravlje u u Prištini. Naša je obaveza da obezbedimo dovoljne količine vakcina za sve građane, bez izuzetka".

Zbog toga je, kako je naglasio, nezamislivo da neko politiku stavlja iznad očuvanja života i da u trenutku kada se čitav svet bori sa pandemijom koronavirusa, kada se bližimo cifri od dva miliona preminulih neko želi da se obračunava sa vakcinama i sprečava imunizaciju. 

"Srbija i njen predsednik Alekdandar Vučić uvek će javno i opšte dobro staviti iznad dnevne politike. Srbija je ponosna što smo prvi u regionu i drugi u kontinentalnoj Evropi krenuli sa imunizacijom, jer je kod ove pošasti vreme odlučujući faktor", ocenio je Petković i dodao da "u borbi za očuvanje zdravlja građana, politici nema mesta, jer se svi borimo protiv istog, nevidljivog neprijatelja".

"Za Srbiju put humanosti i solidarnosti nema alternativu", zaključio je on.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMPetar PetkovićKancelarija za KiMkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva