:

:

TV Most

clock

Oktobar 09, 2022   8:03

0

89

Picula: Nije isključen prekid pregovora bude li još kritika EU

Evropski poslanik Tonino Picula izjavio je večeras da ne isključuje prekid pregovora Srbije o pridruživanju EU ukoliko predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavi sa politikom koja bi izazvala dodatne kritike Brisela.

On je istakao da je od mnogih stvari koje je juče rekao Vučić možda najznačajnija njegova izjava, koju treba zapamtiti, da će morati da proceni da li je došlo vreme da se prihvati drugačija realnost.

"Čini mi se da je on dugo živeo u alternativnoj stvarnosti, pokušavajući da spoji nemoguće, a okolnosti su mu dugo išle u prilog. Sa promenom koja je nastala na geopolitičkom planu posle 24. februara i ruske agresije na Ukrajinu, mnogo toga se promenilo i ubrzalo", rekao je Picula za N1 Zagreb.

Komentarisući napredak Srbije u pregovorima o pristupanju Evropskoj uniji, Picula je rekao da su oni praktično već zamrznuti jer dugo nije otvoreno nijedno novo pregovaračko poglavlje ili klaster, a sve su manje šanse da se bilo šta otvori do kraja godine.

"Još postoji mogućnost da Srbija popravi svoju percepciju nekom drugom politikom, ali ako predsednik Vucić nastavi sa ovom politikom i ako izazove dodatne kritike u EU, nije isključena ni obustava pregovora", tvrdi Picula.

Ministar Vulin oštro kritikovao evroposlanika Piculu

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je evroposlaniku Toninu Piculi, povodom njegove izjave da ne isključuje prekid pregovora Srbije o pridruživanju EU ako predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavi sa svojom samostalnom politikom, da Picula prvo treba 'da objasni koliko je para dobio od Mila da pljuje Srbiju'.

"Sve nam je Picula objasnio, ali nije najvažnije, koliko para je dobio od Mila Đukanovića i njegovih Škaljara i Kavčana da propagira Crvenu Hrvatsku, a pljuje Srbiju. Neka nam to Picula objasni, a visoka politika ionako nije za njega i neka se ne opterećuje odlukama državnika kakav je srpski predsednik Aleksandar Vučić, previsoko je to za Piculu", izjavio je Vulin reagujući na navode Picule, saopšteno je iz MUP-a

Izvor: T a n j u g

Tonino PiculaEUSrbijaAleksandar VučićAleksandar Vulin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva