:

:

TV Most

clock

Februar 09, 2023   11:32

0

121

Počelo glasanje u Skupštini Srbije

Poslanici Skupštine Srbije počeli su glasanje o 32 tačke dnevnog reda, među kojima su zakoni iz oblasti pravosuđa. Na pravosudne zakone podneto je više od 1.000 amandmana, tako da će izjašnjavanje potrajati više sati.

Samostalni poslanik Aleksandar Olenik koji je podneo oko 500 amandmana na zakone rekao je da je povukao amandmane o kojima skupština nije raspravljala, imajući u vidu ograničeno vreme koje poslanici imaju za raspravu.

Pored pet pravosudnih zakona, poslanici glasaju i o izmenama Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, izmenama Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa i akata, izmenama Zakona o organizaciji nadležnosti državnih organa u postupku za ratne zločine.

Poslanici glasaju o izmenama Zakona o Ustavnom sudu, izmenama Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Srbije, izmenama Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije.

Pored toga, poslanici će se izjašnjavati i o davanju garancije države za kredite Javnog preduzeća Srbijagas i regulisanju obaveza Srbije prema MMF-u.

Glasa se i o više međunarodnih sporazuma, kao i izbor stalnog sastava Republičke izborne komisije.

Izvor: RTV, T a n j u g

Skupština Srbijeglasanjepravosudni zakoni
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva