:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 04, 2019   11:50

0

197

Počelo glasanje za rukovodstvo SANU

U Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU) počelo je glasanje za predsednika, potpredsednike i generalnog sekretara te najviše naučne i umetničke ustanove u Srbiji.

Kandidat za predsednika je Vladimir S. Kostić, koji je i u prethodne četiri godine bio na čelu SANU, a kandidati za potpredsednike su Zorana V. Popović i Ljubomir Maksimović, koji su takođe do sada obavljali tu funkciju.

Popović je kandidat za potpredsednika Odeljenja za matematiku, fiziku i geo-nauke, Odeljenja hemijskih i biološklih nauka, Odeljenja tehničkih nauka i Odeljenja medicinskih nauka, a Maksimović Odeljenja jezika i književnosti, Odeljenja društvenih nauka, Odeljenja istorijskih nauka i Odeljenja likovne i muzičke umetnosti.
Kandidat za generalnog sekretara je Marko Anđelković.

Skupštini od 139 akademika iz radnog sastava (106 redovnih i 33 dopisna člana) prisustvuje 111 članova (85 redovnih i 26 dopisnih).

Glasanje se odvija tajno, a u slučaju da kandidati ne dobiju potreban broj glasova, prema Statutu SANU, proces kandidovanja i izbori se ponavljaju, ako je moguće na istoj Skupštini, a najkasnije u roku od 30 dana.

Izvor: Танјуг

SANU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva