Počinje izgradnja auto-puta Ruma-Šabac-Loznica

:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Decembar 05, 2019   10:07

0

58

Počinje izgradnja auto-puta Ruma-Šabac-Loznica

U podne zvanično počinju radovi na izgradnji auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice od Šapca ka Loznici. Polovinom novembra potpisan je komercijalni ugovor sa azerbejdžanskom kompanijom "Azvirt", a investicija je vredna 476 miliona evra. Ukupna dužina saobraćajnice je 77 kilometara.

Nov put spojiće Sremski i Mačvanski okrug i rešiti višegodišnje probleme stanovništva, ali i zahteve privrede ovog kraja za izgradnjom nove saobraćajnice, koja će ne samo ubrzati protok ljudi i robe, nego biti i preduslov za privredni razvoj ovog kraja.

Kada se završi, od Podrinja do Beograda stizaće se duplo brže. Trenutno je aktuelna samo jedna saobraćajnica – magistralni put koji prolazi kroz brojna sela.

Samo od Šapca, ka Rumi kroz Klenak, Platičevo, Hrtkovce i Jarak dnevno prođe i 15.000 vozila.

Auto-put će se graditi od Rume do leve obale Save i sela Klenak u dužini od 21,14 kilometara.

Sa desne obale Save gradiće se brza saobraćajnica koja će biti duga skoro 55 kilometara. Spajaće ih nov most na Savi, dug više od 1.300 metara.

Radovi će početi na obali Save, gde će se na tri hektara raditi baza i punkt za buduće radove.

Od proleća, kako je najavljeno, gradiće se i nov most na Savi, koji će zajedno sa auto-putem biti završen za tri godine. Za četiri godine treba da bude završena i brza saobraćajnica od Šapca do Loznice.

Vlasnici prvih parcela uz obalu Save dobili su obaveštenja o eksproprijaciji. Lakše dišu i meštani Štitara kojima su 32 kuće bile na trasi. Nakon javnog uvida usvojene su primedbe, pa će se predložiti promena trase kroz selo, kako se ne bi iseljavala domaćinstva.

U 12 sati zvanično počinju radovi, čemu će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, kao i brojne zvanice.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva