:

:

TV Most

clock

Novembar 21, 2020   16:47

0

82

Poglavar Albanske pravoslavne crkve: Patrijarh Irinej doprineo jačanju jedinstva pravoslavlja

Poglavar Albanske pravoslavne crkve (APC), arhiepiskop tiranski Anastasije, uputio je Srpskoj pravoslavnoj crkvi i vernicima saučešće povodom smrti patrijarha srpskog Irineja.

Arhiepiskop tiranski Anastasije je poruke saučešća, prema nezvaničnim informacijama agencije T a n j u g, uputio iz bolnice u Atini u kojoj sa zajedno sa poglavarom grčke pravoslavne crkve Jeronimom leči od kovida 19.

"Sa velikim bolom smo primili vest o smrti veoma dragog brata i saradnika, patrijarha srpskog gospodina Irineja, koji se istakao čvrstim, blagim i miroljubivim karakterom, pravim osećanjima i dubokom pravoslavnom duhovnošću", navodi Anastasije.

Istakao je da je patrijarh Irinej vodio narod koji je voleo samožrtvovanjem i razboritošću, doprinoseći jačanju jedinstva pravoslavlja.

Izrazio je uverenje da će "svetla figura patrijarha Irineja sigurno inspirisati one koji slave Gospoda širom sveta i one koji traže primere pravog hrišćanskog morala".

"Neka Bog položi njegovu plemenitu dušu među pravednike. Iskreno saučešće poštovanoj Jerarhiji, pobožnom sveštenstvu i narodu Srpske crkve, koje prate naše skromne molitve tokom ove velike žalosti", napisao je Anastasije.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva