:

:

TV Most

clock

Septembar 17, 2015   12:05

0

120

Pohvale Srbiji za smanjenje štetnih gasova

Berenžer Kinsi je, u razgovoru sa ministarkom poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežanom Bogosavljević Bošković, istakla da je smanjenje emisije gasova jedna od ključnih obaveza država članica Konvencije UN o promeni klime, prenosi Beta.

Kako se navodi u saopštenju Minitarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije, Bogosavljević Bošković je poručila da Ministarstvo radi i na pripremi strategije za borbu protiv klimatskih promena u kojoj će biti detaljno dat pregled aktivnosti za postizanje ciljeva za doprinos Srbije smanjenju emisije gasova.

Ministarka je istakla i da je Srbija posvećana borbi protiv klimatskih promena i ispunjenju ciljeva koji će biti i formalno usvojeni na Konferenciji članica Konvencije UN o promeni klime u Parizu.

Srbija je junu 2015. godine, dostavila svoje Nameravane nacionalno određene doprinose smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte i time postala jedna od deset zemalja koje su u tom trenutku to postigle.

Francuska je imenovala četiri ambasadora dobre volje za klimu, među kojima je i Kinsi, kako bi popularizovali Konferenciju u Parizu, ali i pitanje klimatskih promena, kao i jačanje partnerstva u ovoj oblasti sa drugim državama članicama Okvirne konvencije UN o promeni klime.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva