:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 04, 2019   13:53

0

244

Pojačan inspekcijski nadzori u ustanovama socijalne zaštite

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pokrenulo je akciju pojačanih vanrednih inspekcijskih nadzora u ustanovama socijalne zaštite, tokom kojih će se kontrolisati ostvarivanja prava korisnika, uslovi i standard za pružanje usluga domskog smeštaja i primena stručnih procedura u ustanovama socijalne zaštite.

Inspekcijski nadzori će se vršiti od ovog meseca, u svim domovima za decu i mlade, domovima za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, domovima za smeštaj odraslih i starih, domovima za odrasle i starije sa intelektualnim i mentalnim teškoćama u Srbiji, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

Pored inspekcijskih nadzora u ustanovama domskog smeštaja, zaposlenima će biti pružena i stručna podrška Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

To je dogovoreno na današnjem sastanku ministra Zorana Đorđevića sa zaposlenima u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu - odeljenja za inspekcijski nadzor i za upravne i nadzorne poslove u oblasti socijalne zaštite, direktorom Inspektorata za rad Stevanom Đurovićem i direktorom Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu Božidarom Dakićem.

Ministar Đorđević je poručio zaposlenima da odgovorno i posvećeno rade svoj posao kako bi se ostvarili željeni rezultati, kao i da neće biti pošteđenih, već će svako ko napravi propust biti kaženjen.

"Vanrednom kontrolom želimo da podignemo nivo kvaliteta usluge u ustanovama socijalne zaštite. Sistem socijalne zaštite moramo da podignemo na viši nivo", rekao je Đorđević.

On je dodao da će izveštaji inspekcijskih nadzora, sa fotografijama zatečenog stanja u ustanovama, biti objavljivani na sajtu Ministarstva.

Izvor: Танјуг

Zoran Đorđevićsocijalna zaštita
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva