:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 14, 2020   14:29

0

130

Policija dobila prvih 15 vozila sa savremenom informacionom opremom

Upravi saobraćajne policije i Interventne jedinice 92 Policijske uprave za grad Beograd predato prvih 15 vozila opremljenih savremenom informaciono-komunikacionom tehnologijom.

Vozila će omogućiti efikasnije i brže delovanje policijskih službenika u zaštiti bezbednosti građana i borbe protiv kriminala,

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao primopredaji, kazao je da se MUP trudi da ide u korak sa svetom, te najavio da će pored tih 15 vozila do kraja godine policija dobiti još 50, dok će u narednoj godini biti isporučeno još 300 vozila, saopštio je MUP.

"To će olakšati posao našim policajcima. Ubrzaćemo neophodne procedure, ali što je najvažnije naše ulice i putevi će biti sigurniji i bezbedniji i niko neće moći ili će bar veoma teško moći da prođe neopaženo, sve teže će se vršiti krivična dela, saobraćajni prekršaji, a da mi to ne primetimo i ne postupimo po njima", istakao je Vulin.

Ministar je naveo da je bezbednost pripadnika policije uvek na prvom mestu, a da iza nje slede brzina i sposobnost reagovanja u svakoj situaciji.

"Hoću da se zahvalim svima koji su u Ministarstvu unutrašnjih poslova radili na ovoj aplikaciji i omogućili da naše ulice budu sigurnije, jer ovo je proizvod naše pameti i znanja. U stanju smo da se nosimo sa svetom samo kada smo svi jedinstveni i kada idemo u istom pravcu", zaključio je ministar.

Moderna i savremena tehnologija, kojom su opremljena vozila, omogućiće da policijski službenici direktno iz automobila provere lica i vozila, imaće ugrađen sistem prepoznavanja tablica i njihovo upoređivanje sa bazom nestalih i neregistrovanih vozila, komunikaciju i uspostavljanje video-veze sa kolegama, kao pristup sistemu video-nadzora, kao i GPS navigaciju patrolnih jedinica kako bi brzo i pravovremeno stigle na lice mesta, navedeno je u saopštenju.

Izvor: RTS

Uprava saobraćajne policijevozila sa informaciono-komunikacionom tehnologijom
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva