:

:

TV Most

Foto: Narodne kuhinje KiM

clock

Jun 14, 2020   21:38

0

274

Pomoć Saveza Srba u Italiji za narodne kuhinje na KiM

Savez Srba u Italiji donirao je novčanu pomoć u iznosu od 4.000 za potrebe narodnih kuhinja na KiM, koje vodi humanitarna organizacija eparhije raško-prizrenske „Majka devet Jugovića“.

Zahvaljujući ovoj donaciji, obezbeđena je kupovina neophodnih namirnica, pasulja, brašna i junećeg mesa,  za potrebe Narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji, navodi se na sajtu ove humanitarne organizacije.

Iz HO „Majka devet Jugovića“ navode da je pomoć pristigla u pravo vreme, jer je nastupio težak period, a značaj ove donacije ogleda se u kontinuiranom radu Narodnih kuhinja, bez prekida ili odlaganja zbog smanjenih zaliha namirnica. 

“Naši dragi prijatelji i dobročinitelji sprečili su da na bilo koji način dođe do zastoja i rad smo nastavili i onda kada je bilo izuzetno teško usled nastale situacije. Korisnici naših kuhinja nastavili su da redovno dolaze po svoj topli obrok i komad hleba. Neizmerno smo radosni što u očima našeg sirotog naroda nismo videli strah, već olakšanje i zahvalnost,  jer znaju da su dobri ljudi uvek tu uz njih, pružajući podršku i pomoć, i moralno i materijalno”, ističu iz ove HO.

Podsećaju i da je Eparhija raško-prizrenska sa svojom organizacijom „Majka devet Jugovića“ ušla u dvedesetu godinu rada vodeći Narodne kuhinje na KiM.

“I danas, upravo zahvaljujući brojnim donatorima širom naše zemlje, i van njenih granica, vodi se jedna zajednička borba u pomaganju našoj braći i sestrama koji ponosno i stoički podnose razna iskušenja i probleme u odbrani svog ognjišta”, navode iz HO “Majka devet Jugovića”.

Delije Sever za nov dom i novi život porodice Tomović iz Donjeg Krnjina 

Dodaju i da je Fondacija „Delije“, sa kojim sarađuju već godinama, donirala novčana sredstva za izgradnju i opremanje kuće za porodicu Tomović iz sela Donji Krnjin.

Porodica Tomović, samohrana majka sa troje dece svojim ocem i tetkom, živela je u trošnoj kući koja je pretila da se uruši, bez osnovnih uslova za život.

“Kada je ova vest dospela do naših dragih prijatelja i dobročinitelja iz Fondacije Delije, odmah se pokrenula akcija prikupljanja novčanih sredstava i u periodu iza nas predano se radilo na izgradnji novog doma za Tomoviće. Akcije poput ove nas inspirišu da nastavimo dalje i da u ovoj borbi trajemo odlučno i snažno”, ističu iz organizacije “Majka devet Jugovića”. 

Pomoć HO „Svi za Kosmet“  u zameni inventara i bele tehnike za Narodne kuhinje 

Humanitarna organizacija „Svi za Kosmet“, pomogla je organizaciji “Majka devet Jugovića” u zameni  dotrajalog inventara i bele tehnike Narodnih  kuhinja. 

“Izdvojena je novčana donacija koja je pokrila troškove u zameni dotrajalog inventara i već stare i nefunkcionalne bele tehnike, što je bilo potrebno i neophodno zameniti kako bi rad i funkcionalnost bili bolji i efikasniji”, napominju iz HO “Majka devet Jugovića”.

Ističu da im ova humanitarna organizacija godinama pomaže i predstavlja jak oslonac i motivacija u radu.

Izvor: Radio Kontakt Plus/Narodne kuhinje KiM

KiMSavez Srba u Italijinarodne kuhinje na KiMpomoć
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva