:

:

TV Most

clock

Januar 02, 2022   19:28

0

169

Pomoć za sestrinstvo manastira Uspenja presvete Bogorodice u Đakovici  

Monahinje manastira Uspenja presvete Bogorodice u Đakovici dobile su novčau pomoć, donaciju Privremenog organa te opštine kao i Nevladine organizacije "Srpska nit" iz Podgorice, pišu Novosti.

Naime, pomoć od 1000 evra u ime Privremenog organa igumaniji ove svetinje mati Teotkisti uručio je predsednik tog organa Milenko Jovanović, dok je pomoć od 500 evra takođe igumaniji uručio izvršni direktor NVO iz Podgorice Milivoje Brković.

"Dve monahinje i jedna iskušenica koje borave unutar manastirskog zdanja pravi su heroji, jer opstaju godinama u potpunoj izolaciji. Osim monaha iz Visokih Dečana koji ih obilaze i pomažu, mi kao Privremeni organ nastojimo da im budemo na usluzi kad god je to neophodno", ističe Jovanović koji napominje da se taj organ takođe stara i o Dragici Gašić jedinoj povratnici u Đakovici koja se ovih dana nalazi na lečenju u bolnici u Severnoj Mitrovici.

Istovremeno, Privremeni organ opštine Đakovica obezbedio je šesdeset paketića deci čiji su roditelji raseljenni 1999. godine iz ovog grada na sever Kosmova ili u centralnom delu.

"Smatramo da su novogodišnji i božićni praznici pravo vreme da pokažemo da mislimo na naše monahinje u svetinji koja je obnovljena i koje čuvaju tragove srpstva u našem gradu koji je brojao oko 12.000 Srba.Takođe, mislimo i na raseljena lica koja su se nastanila u bezbednije sredine na Kosmetu ali i na našu heroinu Dragicu Gašić koja je smogla hrabrosti da se posle dve decenije izbeglištva vrati u svoj stan i svom gradu", zaključuje Jovanović.

Izvor: Kosovo online/Novosti

KiMpomoćmanastir Uspenja presvete BogorodiceĐakovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva