Popović Ivković: Članstvo tzv.Kosova u Interpolu bio bi presedan

:

:

TV Most

clock

Jun 20, 2019   13:05

0

140

Popović Ivković: Članstvo tzv.Kosova u Interpolu bio bi presedan

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković istakla je danas da bi eventualni prijem takozvanog Kosova u Interpol bio ozbiljan presedan, koji bi predstavljao opasnost i za druge države širom sveta i potpunu politizaciju ove policijske organizacije.

Ona je novoimenovanog ambasadora Brazila Eduarda Botelju Barbosu upoznala o tome da su predstavnici tzv. Kosova po četvrti put podneli zahtev za članstvo u Interpolu, saopštio je MUP.

Popović Ivković je istakla da su argumenti, pravo i pravda na srpskoj strani i posebno je zahvalila Brazilu na podršci Srbiji i Ministarstvu unutrašnjih poslova po pitanju prošlogodišnjeg sprečavanja prijema takozvanog Kosova u Interpol.

Ambasador Barbosa naglasio je da je Brazil posvećen vladavini prava, poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije i Rezolucije 1244, a da je takav stav njegove države zasnovan na principima koji se ne menjaju.

Popović Ivković zahvalila se brazilskom ambasadoru na kontinuiranoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije. 

Državni sekretar MUP-a i ambasador Brazila istakli su višedecenijsko dobro prijateljstvo dve zemlje i izrazili spremnost za unapređenje policijske saradnje, pre svega u oblasti borbe protiv trgovine narkoticima, imajući u vidu veze srpskih i brazilskih narko-klanova.

Izvor: T a n j u g

Popović IvkovićInterpolKosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva