:

:

TV Most

clock

Mart 23, 2021   9:26

0

213

Popović: Nećemo zaboraviti 78 dana NATO agresije

Ministar bez portfelja i lider Srpske narodne partije Nenad Popović ocenio je danas, uoči 22. godišnjice bombardovanja Srbije, da je cilj te agresije bio da Srbija odustane od svoje nezavisne politike i da se odrekne Kosova i Metohije, što se ni dan danas nije dogodilo.

Popović je, u pisanoj izjavi, podsetio da su na "hiljade ubijenih nevinih građana, srušene bolnice, škole, fabrike, mostovi, sramni trag agresije NATO na Srbiju".

"Bačene bombe sa osiromašenim uranijumom ostavile su trajne posledice po zdravlje naroda, dok se od pričinjene materijalne štete, koja se meri desetinama milijardi dolara, privreda još nije oporavila", predočio je on.

"Jedina krivica Srbije za ovaj nasilnički vojni savez je u tome što je branila svoju slobodu i pravo da vodi suverenu i nezavisnu politiku, što je odbila da preda deo svoje teritorije, svoje Kosovo 'šiptarskim separatistima i ubicama'", ocenio je Popović.

Popović ukazuje da su prave namere agresije bile da se slobodna zemlja i slobodarski narod ekonomski unište, moralno slome i pokore.

"Najveća zabluda onih koji su pre 22 godine pokrenuli bombardovanje Srbije jeste u tome da će se Srbi pod bombama odreći slobodne države i Kosova. Ako ih nije razuverilo ovo proteklo vreme da je to zaludan posao, razuveriće ih svaka nova decenija koja bude prolazila od tog zločinačkog čina, i svaka nova generacija Srba kojoj će Kosovo uvek biti srce Srbije", poručio je Popović.

Nikada im nećemo zaboraviti tih 78 dana bombardovanja, ubijenu decu i porušenu zemlju, zaključio je on.

Izvor: FoNet

KiMNenad PopovićNATO agaresijabombardovanje24.mart
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva