:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Avgust 13, 2020   15:00

0

55

Popović obišao radove na izgradnji Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas radove na izgradnji Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu koji će, kako je kazao, biti završeni sredinom novembra.

Zajedno sa predsednikom Popovićem radove su obišli i direktorice obrazovanja i urbanizma, Brankica Nićić i Mirjana Stanojević, kao i direktori Gimnazije, Ekonomske i Medicinske škole, koje bi po završetku objekta tu trebalo da se smeste.

Izgradnja Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu je nešto sporija zbog akutelne pandemije korona virusa i biće završena tokom novembra, rekao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, nakon obilaska objekta i razgovora sa izvođačem radova.

„Objekat je od vitalnog značaja za našu opštinu i naša deca, ali i nastavni kadar, imaće po završetku izuzetne uslove za rad. Malo će radovi kasniti zbog aktuelne pandemije i od izvođača radova sam dobio informaciju da će objekat biti završen do 21. novembra. Oduševljen sam izgledom zgrade, koja će pre svega rasteretiti mnoge naše škole i  rešiti problem sa prostorom. Ovde će biti smeštene Gimnazija, Medicinska i Ekonomska škola. Vidim da su i direktori škola zadovoljni u kakvim će uslovima raditi, a na lokalnoj samoupravi je da nađe način da opremi zgradu“, kazao je Popović.

Direktor Medicinske škole Miodrag Živić kaže da je veoma zadovoljan izgledom Srednjoškolskog centra i da jedva čekaju da se presele u zgradu u kojoj će imati i neophodne kabinete za normalan rad.

„Zgrada deluje impozantno. Svih ovih godina nedostajao nam je prostor koji ovim objektom dobijamo i tome se radujemo. Mnogo je lakše raditi u zgradi gde ima dosta prostora, gde ćemo se osećati komotno. Posebno je značajno za Medicinsku školu kojoj nedostaju kabineti, bićemo na drugom spratu, imaćemo dovoljno kabineta za hemiju, zdravstvenu negu i ostale predmete, tako da svi jedva čekamo da se preselimo ovde“, kazao je Živić.

Izgradnja Srednjoškkolskog centra u Lapljem Selu je pri samom kraju i po završetku imaće 26 učionica, administrativne kancelarije, veliku sportsku salu, biblioteku, kantinu, kao i kabinete i prostore za kvalitetniju edukaciju.

Reč je o objektu na tri sprata koji se gradi po svim evropskim standardima i čija bruto površina iznosi 8.000 metara kvadratnih. Izgradnju Srednjoškoslkog centra finansira Evropska unija, a gradi se na opštinskoj parceli.

Izvor: TV Most,saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva