:

:

TV Most

clock

Decembar 25, 2021   16:31

0

259

Porodici Arsić iz Prilužja stigla PVC stolarija

Obradovala se danas porodica Arsić iz Prilužja.Stigla im je stolarija za novu kuću, koja je obezbeđena na inicijativu narodne poslanice u Parlamentu Republike Srbije Danijele Vujičić uz podršku narodnog poslanika Ljubomira Marića i predsednika Privremenog organa Opštine Vučitrn Milana Kostića.

Za desetočlanu porodicu Arsić iz Prilužja svaka pomoć je dobrodošla. Ali, kako kažu, više im znači kada znaju da neko misli na njih i poseti ih.

„Ova pomoć što je narodna poslanica Danijela Vujičić učinila za nas je velika i korisna, jer ja nikada ne bih mogao da se izborim da sam uradim. Zahvaljujem joj se“, rekao je Stojan Arsić iz Prilužja i dodao da je ovo  prvi put da jedan srpski poslanik došao da poseti njegovu porodicu.

Narodna poslanica u Parlamentu Republike Srbije  Danijela Vujičić posetila je porodicu Arsić i uručila im PVC stolariju za novu kuću koja je u izgradnji.

„Radujem se kada delima možemo da pokažemo brigu za svaku porodicu na prostoru Kosova i Metohije, za svako dete na prostoru KiM. Znamo koliko Vlada Republike Srbije ulaže na prostor KiM preko naše Kancelarije za KiM, znamo kolika je velika briga našeg predsednika Aleksandra Vučića za svako dete i svaku porodicu na KiM i da njihov život bude smislen i da ostanu na ovim prostorima. Na moju i na inicijativu koju je podržao moj kolega Ljubomir Marić, a na predlog našeg predsednika Opštine Milana Kostića odlučili smo da na neki način i ulepšamo novogodišnje i božićne praznike jednoj porodici“, rekla je poslanica Vujičić.

Ona je izrazila nadu da će porodica Arsić brzo završiti svoju kuću i da će svoje snove realizovati pod krovom svoje nove kuće.

 Milan Kostić predsednik Privremenog organa Opštine Vučitrn izrazio je zahvalnost poslanici Vujičić koja je, kako je rekao, našla način da iz sopstvenih sredstava, ona i poslanik Marić pomognu porodici Arsić koja je u teškoj ekonomskoj situaciji.

„Država Srbija mnogo pomaže ovom narodu ali kuće u ovom kraju su dosta stare, dosta ljudi ne radi a i situacija je takva kakva je“, naveo je Kostić.

U srpskom selu Prilužju živi nešto više od 1.500 stanovnika, dok ih je do 1999. godine bilo duplo više.

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

KiMVujičićPrilužjeArsićKostić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva