:

:

TV Most

clock

Januar 26, 2021   18:58

0

27

Poslanici o sporazumima: Bosni i Hercegovini se prepušta kontrola nad njenim nebom; Odbor za novi carinski propis

Skupština Srbije završila je večeras raspravu o ratifikaciji više međunarodnih sporazuma, a rad će nastaviti sutra, kada će se pred parlamentarcima naći Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju.

Poslanici su danas raspravljali o potvrđivanju sporazuma sa Rusijom o saradnji u borbi protiv terorizma, sa Luksemburgom o zaštiti tajnih podataka, sa savetom ministara BiH i Vladom Crne Gore o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju, kao i sa Iranom u oblasti zaštite bilja i biljnog karantina.

Planirano je da skupština u sredu raspravlja o Predlogu odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2021. godinu, te o izveštaju o radu Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge za 2019. godinu.

U četvrtak će poslanici propitivati članove Vlade Srbije, u skladu sa Poslovnikom Narodne skupštine koji predviđa institut poslaničkih pitanja svakog poslednjeg četvrtka u mesecu.

Izmena konvencije o sistemu naziva i šifarskih oznaka robe

Skupštinski Odbor za finansije prihvatio je danas predlog zakona o potvrđivanju Izmene Međunarodne konvencije o harmonizovanom sistemu naziva i šifarskih oznaka robe.

Predstavnica Ministarstva finansija Nadica Pantović podsetila je da je Vlada Srbije podnela 25. decembra, kao i da je suština izmene da Svetska carinska organizacija donosi nomenklaturu i različite preporuke koje se tiču svrstavanja nekih spornih roba, druge odluke i dokumenta koje omogućavaju jednobraznu primenu.

"Bilo je bitno ograničiti broj primedbi koje bilo koja članica može da stavi na dve primedbe, jer su u predhodnom periodu neke tačke razmatrane jako dugo što je onemogućavalo jedinstveno svrstavanje robe u celom svetu", rekla je ona.

Pantović podseća da je 2018. godine doneta izmena tehničke prirode, kao i da nijedna članica nije uložila prigovor.

Dodaje da je doneta preporuka Saveta, kao najvišeg tela Svetske carinske organizacije da se ona usvoji i primenjuje u članicama od 1. januara ove godine.

Ova izmena člana 8. odnosi se na ograničenje broja prigovora na dva, što će omogućiti da se što brže ujednači praksa vezana za svrstavanje sve robe.

Ističe da je ta nomenklatura sadržana u našem zakonu u carinskoj tarifi do nivoa šest cifara.

"Komplentna konvencija je preneta u naš propis, a odluke o svrstavanju u skladu sa zakonom o carinskoj tarifi koji se objavljuje u Službenom glasniku", pojasnilla je Pantović.

Ona je objasnila da je Srbija još 1988. obavezala da će svoju numenklaturu usaglašavati sa numenklaturom Svetske carinske organizacije, kao i da će primenjivati sve odluke koje Svetska carinska organizacija donese.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?