Poslanička pitanja o rekonstrukciji vlade, zdravstvu i SzS-u

:

:

TV Most

clock

April 18, 2019   13:14

0

61

Poslanička pitanja o rekonstrukciji vlade, zdravstvu i SzS-u

Poslanici Skupštine Srbije su, na početku nove sednice na kojoj je i Predlog zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, iskoristili vreme za postavljanje pitanja.

Poslanik SNS-a Aleksandar Marković pitao je MUP "da li će biti procesuirani organizatori napada, 4. aprila, na žene ispred Skupštine grada Beograda, kada je trebalo da se održi sednica za rodnu ravnopravnost, a kada su Đilasovi 'jurišnici' vređali žene, pretili i psovali".

Marković je pitao i da li će Đilas, Jeremić i Obradović odgovarati uništavanje gradilište tokom protesta, 6. aprila, kada je, kako kaže, načinjena šteta od 10.000 evra.

Lider SRS Vojsilav Šešelj zatražio je da se iz Vlade odstrane svi ministri koji mišljenje dobijaju na revers iz amabasda, svi koji su se, kako kaže, pokazali kao nesposobni i nedostojni ministarske funkcije.

To bi, kaže, bilo i te kako dobro kad bi se desilo pre susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Berlinu sa Angleom Merkel i Emanuelom Makronom, 29. aprila.

Smatra da je rekonstrukcija vlade neophodna kako bi se Srbija stabilizovala i imala jače adute u odmeravanju snaga sa zapadnim silama. 

"Pošto nam je do izbora ostalo još godinu dana, rekonstrukcija ima smisla, bolje bi bilo kad bi na izbore išli u stablnijim uslovima", rekao je Šešelj i dodao da bi bilo dobro da vlada padne u parlamentarnom ili izbornom postupku, a ne uz pomoć neprijateljskih sila.

Poslanik SDPS Predrag Jelenković pitao je Ministarstvo kulture da li će se nastaviti finansiranje radova i koliko sredstava je opredeljeno za lokalitet i arheološko nalazište Caričin grad u Lebanu.

"Ima li uslova da ovaj lokalitet dobije status javnog preduzeća, da bismo doprineli većoj afirmaciji ovog lokaliteta", upitao je Jelenković.

Bojan Torbica iz Pokreta Srbije rekao je da se vodi negativna kampanja kojom se umanjuje uloga države u lečenju građana u inostranstvu.

Naveo je da je vlada u novembru 2014. godine, na inicijativu Aleksandra Vučića, osnovala budžetski Fond za lečenje dece i odraslih u inostranstvu i pitao ministra zdravlja Zlatibora Lončara koliko je građana svake godine, od 1. januara 2010. godine do danas, lečeno u inostranstvu na račun obaveznog zdravstvenog osiguranja i koliko od njih je bilo odraslih, a koliko dece.

Izvor: Танјуг

Skupština Srbijeposlanička pitanja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva