:

:

TV Most

clock

Maj 03, 2022   21:05

0

165

Posle objave dokumenta Europola portal Libertas nedostupan

Podgorički portal Libertaspres nedostupan je posle objave dokumenta Europola u kojem se navodi da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

 

"Aktivni policijski službenici, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog klana uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju. Takođe, Petar Lazović i Ljubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana", navodi se u dokumentu Europola i dodaje:

"U isto vreme, Lazović i Milović, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta. Pretpostavka je da Ljubo Milović poseduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona evra zarađenih upravo švercom kokaina".

Nakon objave delova dokumenta Europola, portal Libertas je nedostupan.

Uprava policije Crne Gore o pisanju portala Libertas

Uprava policije Crne Gore saopštila je večeras da će po okončanju policijsko - tužilačke aktivnosti javnost biti obaveštena o navodima portala Libertas, koji je preneo dokument Europola u kojem, između ostalog, stoji da su aktivni policajci Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

„Podsećamo i da je rukovodstvo ove Uprave policije pouzdan partner u međunarodnoj policijskoj saradnji, što potvrđuju uspešne akcije koje apostrofiraju i relevantni izveštaji, ali i brojni drugi oblici svakodnevne komunikacije i saradnje“ navodi se u saopštenju dostavljenom T a n j u g u.

Portal Libertas piše da je dokument Europola, sa transkriptima komunikacija Lazovića i Milovića sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, crnogorsko tužilaštvo i policija dobili još u julu prošle godine, ali da do danas, nije poznato da su Lazovića i Milovića, kao ni drugi policajci pozvani na odgovornost.

Nakon što je deo podgoričkih medija preneo pisanje Libertasa, on je postao nedostupan.

Izvor: T a n j u g

Crna GoraEuropolLibertaspolicijski službenicikavački klan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva