:

:

TV Most

clock

Februar 24, 2022   20:27

0

92

Potpisan Memorandum o razumevanju sa Fondacijom "Amber alert"; Vulin: Bezbednost naše dece je prioritet

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i predsedavajući Fondacije "Amber alert Evropa" Frank Hoen potpisali su u Beogradu Memorandum o razumevanju, koji će značajno unaprediti aktivnosti u pronalaženju nestale dece.

Aleksandar Vulin je poručio da je bezbednost svakog našeg građanina jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova, a posebno bezbednost naše dece.

Potpisan Memorandum o razumevanju sa Fondacijom Amber Aler; Vulin: Bezbednost naše dece je prioritet

"U svetu u kojem živimo, u svetu brojnih izazova, u svetu u kojem nikada ne možete biti dovoljno sigurni da ste uradili baš sve da sačuvate vaše najmlađe i najdraže inicijativa kakvu ima 'Amber alert' je dragocena, vredna i važna", istakao je ministar policije Vulin po potpisivanju Memoranduma.

Vulin je rekao da je zahvalan "Amber alertu" na prilici da učimo jedni od drugih, da obavljamo različite obuke, da prepoznajemo najbolje prakse i da koristeći iskustvo drugih policija, drugih organizacija, unapredimo naše kapacitete kada je u pitanju potraga za nestalim licima, nestalom decom.

Prema rečima srpskog ministra policije, ne postoji ništa teže od nestanka deteta i kada se to desi, tražite od države, društva, od boga, da svi učine sve da bi se onaj koga volite vratio brzo.

"Ovo je još jedan od načina da oni koje najviše volimo budu bezbedni i šta god da se desi da znaju da postoji i ovaj alat, mehanizam, mogućnost da rešimo njihov nestanak i da ih vratimo tamo gde pripadaju, u njihove porodice, gde su najsigurniji i najvoljeniji", rekao je ministar policije.

Istakao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova apsolutno posvećeno borbi za sigurnost svakog našeg građanina, a posebno borbi za sigurnost svakog našeg deteta.

"Od danas na sajtu 'Amber alert Evropa' i u njihovoj službenoj komunikaciji sa ponosom će, kao jedna od 43 članice, stajati i logo Ministarstva unutrašnjih poslova, a isto tako će logo Fondacije ‘Amber alert Evropa’ stajati na našem sajtu kao znak da smo usvojili najbolju praksu i da dajemo sve od sebe da sačuvamo svako dete i bezbednost svakog građanina", naveo je Vulin.

Predsedavajući Fondacije "Amber alert Evropa" Frank Hoen izrazio je zadovljstvo potpisanim Memorandumom, kojim će se, kako je istakao, učvrstiti postojeći odnosi sa Srbijom na polju nestale dece i uzbunjivanja u vezi sa decom.

"Ovaj sporazum šalje snažnu poruku posvećenosti Srbije projektu 'Amber alert' i verujem da će doprineti jačanju njene pozicije u oblasti nestalih lica. Lično smatram da je Srbija lider u regionu u ovom pogledu i radujem se saradnji sa vama, jer mnogo toga možemo da naučimo jedni od drugih", rekao je Hoen.

Izvor: RTS

Amber alertVulin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva