:

:

TV Most

clock

Jun 08, 2023   13:40

0

510

Potpisan ugovor o sredstvima za sanaciju puta u Zubinom Potoku, vredan 8 miliona RSD

U Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, resorni ministar Aleksandar Martinović i predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović, u prisustvu zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislava Tajića, potpisali su ugovor  o raspodeli sredstava za projekat sanacije dela puta u opštini Zubin Potok, na deonici puta od velike brane jezera Gazivode do sela Kovači.

 

Ministar Martinović je, ovom prilikom , naglasio  da ovaj ugovor ima i širi politički značaj, jer poručuje da je Srbija uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.

,,Ovim šaljemo i poruku da je KiM deo Srbije. Mi ćemo i dalje pomagati naše lokalne samouprave na Kosovu, a važno je što je ugovor potpisan sada kada se Srbi na KiM bore za goli ostanak i za ostanak Srbije na KiM", rekao je Martinović i dodao:

,,  Srpski narod , iako je sa svih strana okružen specijalnim jedinicama takozvane  policije Kosova se bori za život svoj i svojr dece, ali istovremeno i za opstanak države Srbije na ovim prostorima".

Zahvaljujući na pomoći, predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović je naveo je da bez države Srbije ne bi bilo ni života za Srbe na ovim prostorima..

On je dodao da ovo govori u momentu kada je  naš narod onemogućen da normalno živi i radi.

,, Specijalne jedinice su zauzele opštinu Zubin Potok i ne napuštaju je več 9 dana, a mi ne možemo do svojih radnih mesta, što dovoljno govori o tome u kakvoj situaciji se nalezi srpski narod na KiM", podvukao je Vulović i poručio da je narod, iako uznemiren i uplašen, odlučan da ostane u svom zavičaju.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislav Tajić je istakao da je reč o sanaciji jedng od oko 20 puteva koji su oštećeni u nedavnim poplavama i da je on veoma važan jer povezuje 11 sela u kojima živi oko 1.000 ljudi. On je poručio da će država nastaviti da ulaže i učiniti sve da olakša život svom narodu  na ovim prostorima.

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

KiMZubin PotokMartinovićVulović

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva