:

:

TV Most

clock

Decembar 28, 2020   19:50

0

102

Predsedavajuća CIK: Organizovanje izbora biće izazov

Predsedavajuća Centralne izborne komisije Valdete Daka zatražila je da se iskoristi maksimalni ustavni rok za raspisivanje novih parlamentarnih izbora kako bi se oni što uspešnije organizovali, dok je njihovo organizovanje nazvala veoma izazovnim, prenosi Reporteri.

Daka je rekla da institucije koje raspisuju izbore treba da imaju na umu da je već kraj godine i da će sve institucije imati pauzu.

“U situaciji stvorenoj nakon presude Ustavnog suda svesni smo da su izbori neizbežni. Sačekaćemo datum raspisivanja izbora, ali želela sam se uzme u obzir da bi trebalo da institucije iskoriste maksimalni ustavni rok za raspisivanje izbora, jer su pred nama državni praznici. Još nemamo budžet, tako da će cela ova situacija biti prilično izazovna, posebno zbog činjenice da se sve ovo dešava uoči praznika, kada praktično nijedna institucija ne radi. Mi ćemo ostati jedina institucija koja će funkcionisati narednih dana“, rekla je Daka.

Rekla je da treba uzeti u obzir sve činjenice da bi se odlučilo o datumu izbora, naglasivši da ne bi volela da rad CIK bude ugrožen prekratkim rokovima.

“Dakle, zamolila sam relevantne institucije koje će doneti odluku o datumu izbora da uzmu u obzir ove činjenice, a posebno to da je CIK nezavisna institucija koja je do sada organizovala veliki broj izbora i da je u tome bila izuzetno uspešna. Ne bih želela da izuzetno kratki rokovi promene tu sliku“, rekla je ona. 

Izvor: Kosovo online/Reporteri

KiMCIKizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva