:

:

TV Most

Foto: Skupština Srbije

clock

Mart 27, 2023   14:58

0

106

Predsednici parlamenata potvrdili da Srbija i Mađarska imaju odlične odnose

Srbija i Mađarska imaju odlične, prijateljske bilateralne odnose koji su na najvišem nivou u modernoj istoriji, potvrdili su prilikom današnjeg susreta u Budimpešti predsednici Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić i predsednika Parlamenta Mađarske Laslo Kever. 

Sagovornici su izrazili uverenje da će se bliska i dinamična saradnja u svim oblastima nastaviti, navodi se u saopštenju pres službe Narodne Skupštine. 

Orlić je zahvalio na podršci koju Mađarska pruža Srbiji na njenom evropskom putu, kao i na jasnoj političkoj podršci iskazanoj u svakoj prilici. 

Kever je poručio da je podrška evropskim integracijama Srbije neupitna, i da se takav stav neće menjati. 

,,Srbija je, zbog svojih uspeha i rezultata u procesu integracija, već zaslužila mesto među članicama EU. Srbija je potrebna EU, potrebna je i našoj zemlji, i nadamo se da ćete se priključiti što pre. Vaše članstvo će značiti početak epohe strateške saradnje Srbije i Mađarske na još višem nivou", rekao je on. 

Kever je Orlića pozvao da učestvuje na Konvenciji predsednika parlamenata država Jugoistočne Evrope, koja će u novembru biti održana u Budimpešti. 

Izvor: T a n j u g ; foto: Skupština Srbije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva