:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Januar 07, 2020   19:27

0

229

Predsednik opštine Parteš osudio ispisivanje grafita

Meštani srpskog sela Pasjane u opštini Parteš, nedaleko od Gnjilana, jutros su na najradosniji hrišćanski praznik Božić ugledali uvredljive grafite protiv Srba i Srbije uz pominjanje UČK.

„Umesto da na najveći praznik dobiju poruke koje upućuju na na mir, toleranciju, blagostanje, poštovanje i praštanje, građani su videli poruke mržnje i neprijateljstva prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i u samom Pasjanu", izjavio je predsednik opštine Parteš Dragan Petković.

I direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić osudio je ispisivanje antisrpskih grafita u Pasjanu, što je izazvalo uznemirenist stanovnika tog srpskog sela u Kosovskom Pomoravlju.

"Vulgarne poruke mržnje koje su u Božićnoj noći ispisane na zidovima u srpskom selu Pasjanu, u Kosovskom Pomoravlju, onespokojile su Srbe na najveći hrišćanski praznik. U danu kada Srbi svojim susedima upućuju poruku mira, vraćeno im je porukama mržnje i neprijateljstva, i to je surova slika stvarnosti na Kosovu i Metohiji", istakao je Ðurić u saopštenju za javnost.

Izvor: RTV Puls

KiMPartešPetkovićgrafiti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva