:

:

TV Most

clock

Februar 01, 2022   15:58

0

183

Predstavnici Srpske liste sastali se sa Lajčakom i Eskobarom

Predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednici Dalibor Jevtić i Igor Simić sastali su se danas sa specijalnim predstavnicima EU i SAD za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom i tom prilikom razgovarali o problemima Srba i dijalogu Beograda i Prištine.

Delagacija Srpske liste je ukazala na  obaveze Prištine iz Briselskog dijaloga, posebno kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština. 

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je istakao da je Briselski sporazum jasan i da se srpski narod protivi namerama  Prištine da umanje svoje obaveze po pitanju nadležnosti Zajednice srpskih opština ali i ostalih obaveza iz postignutih sporazuma, poput pitanja u oblasti pravosuđa, energetike, diploma i realizacije posete zvaničnika Srbima na ovim prostorima.

Na sastanku srpski politički predstavnici zatražili su da se najhitnije pojača bezbednost Srba, njihove imovine ali i imovine Srpske pravoslavne crkve.

Ujedno je zatraženo od međunarodne zajednice da se preduzmu napori i spreče jednostrani potezi Prištine kojima se ugrožava bezbednost, mir i suživot na ovim prostorima.

Izvor: TV Most, saopštenje

RakićJevtićSimićKiMLajčakEskobar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva