:

:

TV Most

SAD

clock

Oktobar 12, 2021   21:43

0

24

Predstavnički dom o dizanju granice zaduživanja do decembra

Predstavnički dom američkog Kongresa, u kojem većinu ima Demokratska stranka, trebalo bi danas da odobri zakonski predlog, prethodno usvojen u Senatu, kojim se podiže granica do koje federalna vlada može da se privremeno zadužuje na 28,9 hiljada milijardi do početka decembra.

Očekuje se da demokrate, koje imaju tesnu većinu u donjem domu Kongresa, usvoje povećanje granice zaduživanja za 480 milijardi dolara, ali će se za nekoliko nedelja suočiti sa novim rokom za podizanje limita za dug da bi se izbeglo da vlada dođe u situaciju da ne može da plaća račune.

U to vreme ističe i privremeni budžet za finansiranje vladinih agencija, pa će Kongres morati da spreči i njihovo delimično zatvaranje, prenosi Glas Amerike.

Senat je prošle nedelje glasao za podizanje gornje granice granice duga, dok republikanci pokušavaju da tu meru povežu sa planovima predsednika Džoa Bajdena za usvajanje dva zakonska predloga vredna više hiljada milijardi dolara - za ulaganje u infrastrukturu i socijalne usluge.

Za predlog zakona o podizanju granice zaduživanja je, uz demokrate, glasalo 11 republikanskih senatora, uoči roka 18. oktobra kada Sekretarijat za finansije bez akcije Kongresa više neće biti u mogućnosti da otplaćuje dug. Međutim, lider republikanske manjine Mič Mekonel rekao je da neće podržati novo povećanje limita u decembru.

Republikanci u Predstavničkom domu su najavili da će glasati protiv te mere.

Za vreme Trampove administracije granica zaduživanja podizana je tri puta uz podršku demokrata, uprkos tome što su se oni protivili republikanskom predlogu zakona o smanjenu poreza i pojedinim budžetskim merama bivšeg predsednika, uključujući i izgradnju zida na granici sa Meksikom.

Sve te mere su doprinele povećanju duga, prenosi Rojters.

Izvor: Танјуг

zaduživanjeKongres SAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?