:

:

TV Most

clock

Jul 12, 2019   16:44

0

113

Premijerka primila u oproštajnu posetu ambasadora Norveške

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je u oproštajnu posetu ambasadora Norveške u Srbiji Arnea Sanesa Bjornstada sa kojim je razgovarala o bilateralnim odnosima dveju zemalja.

Ambasadoru Norveške zahvalila je na ličnom doprinosu i zalaganju na unapređenju saradnje, ističući da je politički dijalog naročito intenziviran poslednjih godina uzajamnim posetama zvaničnika na najvišem nivou.

Govoreći o odnosima dve države, ambasador je istakao da je primetan veliki napredak u pogledu saradnje u oblasti kulture i eUprave. On je izrazio zadovoljstvo zbog uspešne saradnje koju je u toku svog mandata imao, kako sa kabinetom premijera, tako i sa ministarstvima Vlade Srbije.

Predsednica vlade naglasila je da je Norveška jedan od najvećih donatora u Srbiji, a da je posebno zadovoljna kulturnom saradnjom koja je intenzivirana u proteklim godinama.

Ambasadoru Bjornstadu još jednom je zahvalila na dosadašnjem zalaganju i poželela mnogo uspeha u budućem profesionalnom angažovanju, sapšteno je iz Vlade Srbije.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva