:

:

TV Most

Foto: sportal.rs

clock

Oktobar 17, 2023   18:23

0

105

Prepuna "Arena", sprema se spektakl ; Crno-beli poraženi od Barselone

Košarkaši Partizana po prvi put kao domaćin ove sezone dočekuju Barselonu u okviru trećeg kola Evrolige.

Partizan prošle sezone nije uspeo da pobedi Barselonu na oba meča. Barselona u ovaj meč ulazi posle četiri pobede u nizu, od kojih su dve u Evroligi, protiv Anadolu Efesa i Olimpijakosa.

Partizan posle dva kola ima polovičan učinak u Evroligi, poražen je u prvom kolu od Makabija, da bi u drugom kolu na gostujućem terenu savladali Asvel.

Crno-beli će na ovom meču imati podršku pune Štark arene, jer je klub objavio da su sve karte za utakmicu rasprodate i to će biti velika šansa da posle 13 godina Partizan savlada Barselonu.

Poslednji put je to bilo u sezonu 2010/11 kada su crno-beli u sezoni kada su igrali na fajnal-foru, u dvorani Pionir (sada Aleksandar Nikolić) pobedili Barselonu posle produžetka sa 67:66.

Prvi put ove sezone u Evroligi, Tristan Vukčlević je među 12 igrača Partizana.

U ekipi nema Poljaka Mateuša Ponitke.

Panteru je uručena nagrada za najboljeg igrača crno-belih u prošloj sezoni po glasanju navijača. Priznanje je kapitenu Partizana uručio predstavnik kluba.

Sudije: Fernando Roka (Portugalija), Pjotr Pastusiak (Poljska), Arturas Sukis (Litvanija)

Košarkaši Partizana poraženi od Barselone u trećem kolu Evrolige

Košarkaši Partizana poraženi večeras u Beogradu od Barselone rezultatom 92:83 (23:16, 21:18, 25:26, 23:23) u meču trećeg kola Evrolige. 

Najefikasniji u dresu Partizana bio je Džejms Naneli sa 14, dok je Pi-Džej Dozijer dodao 13. Zek Ledej je ubacio 12, a Aleksa Avramović i Kevin Panter po 11.

Barselonu su predvodili Nikolas Laprovitola sa 20 i Vili Ernangomez, koji je postigao 15 poena. Oskar da Silva je dodao 12 poena, a srpski košarkaš Nikola Kalinić je postigao sedam poena uz jedan skok i pet asistencija.

Partizan posle tri kola ima pobedu i dva poraza, dok je Barselona ostvarila sva tri trijumfa.

"Crno-beli" će u četvrtak u četvrtom kolu gostovati Olimpijakosu, dok će Barselona u petak dočekati Bajern.

Pred početak meč održana je mala svečanost tokom koje je kapitenu Kevinu Panteru uručena nagrada kao najboljem igraču prethodne sezone u izboru navijača.

Barselona je mnogo bolje otvorila meč i zahvaljujući odličnom procentu šuta za tri imala plus devet u finišu prve deonice (19:10). Prvu četvrtinu, koja je okončana vođstvom gostiju 23:16 obeležili su namerni faulovi dosuđeni Balši Koprivici i Frenku Kaminskom.

Partizan je na krilima raspoloženog Alekse Avramovića početkom druge deonice velikom serijom stigao do 25:25. Domaćin je zatim i poveo 30:29, ali su gosti uzvratili serijom 9:0. Na kraju je zahvaljujući trojci Nikole Kalinića uz zvuk sirene, osmoj Barselone iz 20 pokušaja u prvom poluvremenu, gost otišao na "veliki odmor" sa plus 10 - 44:34.

Partizan je odlično otvorio drugo poluvreme i prišao na minus četiri, ali je Barselona odbila taj napad i u 26. minutu ponovo otišla na plus 10 (58:48). Nije uspeo Partizan ozbiljnije da smanji prednost Barselone koja je u poslednju deonicu ušla prednošću 69:60. Uspeo je Partizan da zapreti i stigne na minus šest u jednom trenutku, ali je Barselona vezala dve trojke kad se lomilo za 85:75 na tri minuta pre kraja. Barselona je zadržala prednost i stigla je na kraju do treće pobede u Evroligi ove sezone. Crno-beli su na ovom meču imali veliku podršku navijača, pošto je u "Štark areni" bilo oko 20.000 pristalica Partizana.

Izvor: TV Most

KK PartizanBarselonaEvroliga
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva