:

:

TV Most

Foto: RTV Kim

clock

Septembar 22, 2023   15:50

0

144

Priština, Dragiši Milenkoviću još dva meseca pritvora

Dragiši Milenkoviću iz Kišnice, optuženom za navodne ratne zločine, sudija za prethodni postupak u Prištini produžio je pritvor za još dva meseca, potvrdila je njegov branilac advokatica Jovana Filipović i najavila žalbu odbrane na produženje pritvora.

"Milenković je od 21. juna u prtivoru i od tada nije saslušan nijedan svedok. Pritvor mu je produžen za još dva meseca kako bi se preduzele istražne radnje. Insistiramo da se u što kraćem roku saslušaju svedoci tužilaštva, kako bi se istraga okončala u što pre", prenela je Filipovićeva RTS-u.

Podsetila je da pravni zastupnici Dragiše Milenkovića insistiraju i na svedočenju Aljbina Kurtija, premijera u Prištini u svojstvu svedoka odbrane.

Tužilaštvo tvrdi da je Dragiša Milenković, bivši zatvorski čuvar u Prištini i Lipljanu, tokom rata, od 24. maja do 10. juna 1999. godine, u zatvoru Priština i Lipljan, u svojstvu službenog lica i u saradnji sa drugim službenim licima, zloupotrebio službena ovlašćenja. 

On se tereti da je učestvovao u tuči u kordonu zatvorenika Albanaca koji su bili prebačeni iz zatvora Dubrava u zatvore u Prištini i Lipljanu.

Izvor: RTS; Foto: RTV KiM

Dragiša MarkovićKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva