:

:

TV Most

Foto: Танјуг, arhiva

clock

Novembar 12, 2021   11:38

0

142

Prištinski mediji: Grenel dolaskom prekršio zakon

Svojom posetom Prištini i administrativnom prelazu Merdare izaslanik bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Ričard Grenel možda je prekršio Loganovu uredbu kojom se brani neovlašćenim američkim državljanima da intervenišu ili pregovaraju sa stranim vladama koje imaju bilo kakav spor sa SAD, piše američki portal Kvirti, a prenosi Koha.

Tramp je u četvrtak objavio da je njegov lični izaslanik, koji se bavi spoljnom politikom, obišao administrativni prelaz kako bi učestvovao u dijalogu.

On je na prelazu održao konferenciju za novinare na kojoj je kazao da je kao civil došao, međutim, list navodi da se ta njegova tvrdnja ne poklapa sa porukom predsednika Albanije Ilira Mete koju je podelio posle njihovog sastanka i gde je rekao da mu je "zadovoljstvo" da razgovara sa Grenelom o "daljem jačanju odnosa i saradnje između Albanije i SAD".

To je izazvalo reakcije korisnika društvene mreže Tviter koji su naveli da bi Grenel trebalo da bude uhapšen zbog kršenja Loganove uredbe, dok su neki ocenili da "Tramp vodi vladu iz senke" ili da bi Grenela na povratku u SAD trebalo da sačeka FBI.

Sa druge strane, sam Grenel je navode da krši "Loganovu uredbu" nazvao besmislicom i optužio kritičare za uznemiravanje.

Izvor: Танјуг

KiMGrenelLoganova uredba
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva