:

:

TV Most

Foto: Novosti online

clock

Januar 08, 2020   22:54

0

428

Prizrenska Bogoslovije: Seminar za veroučitelje

Blagoslovom Njegovog Preosveštenstva episkopa Eparhije Raško-Prizrenske i Kosovsko-Metohijske Teodosija i uz pomoć koordinatora verske nastave oca Isidora, u prostorijama prizrenske Bogoslovije održan je akreditovani seminar za veroučitelje ove eparhije pod nazivom „Planiranje i realizacija razredne nastave i predmetne nastave u osnovnoj školi i nastave „Pravoslavnog katihizisa“ prema inovativnim modelima“.

Seminar su realizovali profesori Učiteljskog fakulteta u Prizrenu prof. dr Živorad Milenović i prof. dr Boško Milovanović.

-Polazeći od opštih ciljeva seminara i specifičnosti nastave Pravoslavnog katihizisa, specifični ciljevi obuke veroučitelja su sticanje znanja o inovativnim vrstama nastave, o inovativnim didaktičko-metodičkim modelima,stadijumima planiranja nastave u obrnutom dizajnu, sticanje znanja o realizaciji nastave u obrnutom dizajnu prema inovativnim didaktičko-metodičkim modelima i osposobljavanje veroučitelja za planiranje i realizaciju nastave u obrnutom dizajnu prema inovativnim didaktičko-metodičkim modelima-ističe prof.dr Boško Milovanović i objašnjava da je obuka veroučitelja realizovana interaktivnim radom realizatora obuke i veroučitelja.

Na samoj obuci, po rečima Milovanovića, predstavljeni su neki od pozitivnih primera inovativnih pristupa u realizaciji nastave Pravoslavnog katihizisa od strane veroučitelja u Osnovnoj školi Leposavić i Osnovnoj školi Sveti Sava u Plametini.Na osnovu naučenog, veroučitelji su i sami davali primere realizacije nastave Pravoslavnog katihizisa prema inovativnim modelima. Radni deo seminara završen je molitvom Bogordice Djevo.

Izvor: Novosti online

KiMPrizrenska bogoslovija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva