:

:

TV Most

clock

Jun 04, 2022   21:22

0

131

Pro Reko na peterce dobio Novi Beograd u finalu LŠ  

Vaterpolisti italijanskog Pro Reka osvojili su večeras titulu prvaka Evrope pošto su u finalu savladali Novi Beograd boljim izvođenjem peteraca sa 17:16, nakon što je posle 32 minuta igre bilo nerešeno 13:13.

Pro Reko je uspeo da odbrani šampionski pehar osvojen prošle godine takođe na bazenu "11. april" i tako 10. put postane najbolji tim na Starom kontinentu.

Velika borba viđena je u finalu koje je bilo spektakularno.

Igra u bazenu bila je izuzetno kvalitetna, a ambijent i atmosfera za pamćenje. Tribine su bile prepune, a publika je mogla da uživa u vrhunskoj vaterpolo predstavi.

Novi Beograd je tokom većeg dela meča bio u prednosti, a izabranici trenera Igora Milanovića su u čak tri navrata imali dva gola prednosti.

Nikola Jakšić golgeterski je predvodio Novobeograđane, pogađao je nemilosrdno iz svih pozicija, a Mandić igrao izuzetno u odbrani.

Sa druge strane, najviše problema domaćinu zadavali su Aron Janger i Gergo Zalanki, koji su bili veoma šuterski raspoloženi.

Finiš meča je bio izuzetno uzbudljiv, dostojan velikog finala. Ekipe su izjedančene ušle u poslednji minut, da bi Nikola Jakšić svojim šestim golom doneo prednost Novom Beogradu 50 sekundi pre kraja.

Ipak, iskusna ekipa Pro Reka kojoj je ovo bilo 17 učešće u finalu, se nije predala, a Gergo Zalanki je 12 sekundi pre kraja spasao svoj tim poraza.

Pitanje pobednika rešeno je izvođenjem peteraca, u kojima je italijanski tim imao više sreće.

Penale za Novi Beograd nisu iskoristili Dušan Mandić i Nikola Jakšić, dok je odlučujući petarac za Pro Reko realizovao Mađar Gergo Zalanki, petostruki strelac na ovom meču.

Bronza za Ferencvaroš

Vaterpolisti Ferencvaroša osvojili su bronzanu medalju na Fajnal-ejtu Lige šampiona u Beogradu.

U borbi za treće mesto prvak Mađarske je savladao Brešu sa 14:12 (5:2, 2:4, 4:2, 3:4).

Ferencvaroš je bio bolji rival u većem delu meča, održavao je prednost i kontrolisao ritam utakmice.

Igrači Breše su samo u finišu druge četvrtine uspeli da dođe do izjednačenja (6:6), ali više od toga nisu mogli.

Pobednički tim predvodio je Gergo Janoš Fekete sa tri gola, dok je u ekipi Breše najefikasniji bio Vićenco Dolče sa četiri pogotka.

Vaterpolisti Barselonete opravdali ulogu favorita

Vaterpolisti Barselonete opravdali su ulogu favorita i u meču za peto mesto na Fajnal-ejtu Lige šampiona pobedili su Hanover sa 12:10 (0:2, 3:2, 6:2, 3:4).

Španski tim je posle nešto slabijeg starta u trećoj deonici napravio potpun preokret i preuzeo kontrolu dešavanja u bazenu.

Imala je Barseloneta i četiri gola prednosti, a Hanover je do kraja utakmice samo uspeo da ublaži poraz.

Ovaj meč ostaće upamćen i kao oproštaj legendarnog golmana Barselonete, Danijela Lopez Pineda od aktivnog igranja.

Trener španskog tima Elvis Fatović izveo ga je iz igre minut i po pre kraja, a iz bazena je ispraćen ovacijama svih prisutnih.

Izvor: T a n j u g; Foto: novibeograd.rs

vaterpolo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva