:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Septembar 11, 2021   8:23

0

138

Promocija najmlađih oficira Vojske Srbije u prisustvu Vučića

Najmlađi oficiri Vojske Srbije biće danas promovisani u svoje prve činove, na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine, u prisustvu predsednika Republike Aleksandra Vučića.

U prve oficirske činove biće promovisano ukupno 139 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Vojnu akademiju završava 121 kadet i kadetkinja 141. i 142. klase Vojne akademije, među kojima je sedam kadeta iz Oružanih snaga BiH, dok Medicinski fakultet VMA završava 18 mladića i devojaka 7. klase tog fakulteta.

Najboljim kadetima biće uručeni pištolji sa posvetom.

To su potporučnici Kopnene vojske Milan Ašćerić, RV i PVO Petar Ilić, u rangu službi Stefan Živković i Medicinskog fakulteta VMA Tijana Stanojković.

Program svečanosti će uveličati učešće avijacije Vojske Srbije i nastupi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", kao i Reprezentativnog orkestra Garde.

Promocija ispred Doma Narodne skupštine počinje u 10 sati. Tokom generalne probe, juče su ešaloni budućih potporučnika izveli svečani defile, a na nebu su se pojavili parovi aviona Mig 29. Orao, Supergaleb i Lasta, kao i parovi helikoptera Erbas i Gazela.

Današnjoj svečanosti prisustvovaće i ministar odbrane BiH Sifet Podžić koji je u zvaničnoj poseti Srbiji na poziv ministra Stefanovića.

Izvor: Танјуг

promocija najmlađih oficiraVojska SrbijeVučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva