:

:

TV Most

clock

Mart 27, 2024   8:16

0

89

Proširena potraga za dvogodišnjom devojčicom nestalom u okolini Bora, uključeni forenzičari i Kriminalistička policija

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13:45 sati u okolini Bora i potraga za njom je u toku.

Nakon njenog nestanka, u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me" (Amber Alert) namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

Kako je navedeno na sajtu pronađime.mup.gov.rs, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara. Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Na terenu su policija i vatrogasci, a u potragu koja je trajala celu noć su se uključili i građani. Njihove napore otežavaju nepristupačan teren i kiša koja je i jutros nastavila da pada. 

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je stigao u utorak kasno uveče u naselje Banjsko polje u Boru, rekao je jutros da okupljeni dobrovoljci, koji žele da se uključe u potragu to mogu da učine u koordinaciji sa policijom, javlja reporter T a n j u g a.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je u utorak za T a n j u g da je više od 350 ljudi učestvovalo u potrazi. 

"To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mesta se desio nestanak naše male sugrađanke", rekao je Milikić.

On je zahvalio svim građanima koji su došli da pomognu, ali je apelovao da se ne prave velike gužve i zamolio ih za razumevanje, kako ne bi ometali rad policije i izlagali sebe riziku.

Spasilac Gorske službe spasavanja (GSS) Danijel Aleksić izjavio je za T a n j u g da su u potragu za nestalom Dankom Ilić uključeni i helikopteri, a da dronovi sa termovizijom pretražuju teren, i dodao da će nakon toga u potragu krenuti i spasilački tim.

"Pretražićemo svaki sektor koji do sada nije pretražen", rekao je Aleksić.

On je istakao da Gorska služba spasavanja deluje u koordinaciji sa pripadnicima MUP-a, i da je na raspolaganje stavila sve svoje resurse, odnosno dronove, pse tragače i ljudstvo, kako bi se pretražio što širi prostor.

Bor: Provera automobila i osoba koje su imale problema sa zakonom

Potraga za nestalom dvogodišnjom Dankom Ilić, iz Banjskog Polja kod Bora danas je nastavljena, na terenu su policija, vatrogasci i pripadnici Gorske službe spasavanja, a u potragu su se uključili i građani.

Na prilazu Banjskom Polju postavljeni su kontrolni punktovi na kojima policija pregleda vozila, javlja reporter Tanjuga.

Svi napušteni objekti u tom mestu su pregledani, a takođe se ispituju sve "bezbednosno interesantne osobe", koji su ranije imali probleme sa zakonom.

U Bor je sinoć stigao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je jutros dao instrukcije da dobrovoljci koji žele da se uključe u potragu to mogu da učine u koordinaciji sa policijom. Dvadesetak meštana dobilo je dozvolu da sa policijom učestvuje u akciji potrage.

Juče je je oko 500 meštana, zajedno sa policijom, žandermerijom, MUP-om i Gorskom službom spasavanja učestvovalo u potrazi za nestalom devojčicom.

Korišćeni su dronovi i termovizijske kamere, koje zbog šuma i potoka u okolini Banjskog Polja nisu donele rezultate.

Danka Ilić nestala je u ponedeljak oko 13:45, dok je majka davala vodu drugom detetu. Policija je odmah pozvana i bila na licu mesta u roku od 15 minuta, kao i vatrogasne službe, nakon čega je počela potraga.

Devojčica je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Sistem "Pronađi me" je u ponedeljak aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu pronađime.mup.gov.rs, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara.

Proširena potraga za nestalom devojčicom u Banjskom Polju

Proširena je potraga za nestalom devojčicom u mestu Banjsko Polje kod Bora, ali za sada još nema novih informacija, javlja reporter Tanjuga.

Potraga se širi dalje ka naseljenom delu Banjskog Polja, a tu su i žandari sa dobrovoljcima.

Teren pretražuju pripadnici Žandarmerije, Gorske službe spašavanja i građani dobrovoljci, a dronovi i dalje nadleću to područje. 

Kuća devojčice iz koje  je nestala je malo iznad naselja, a deo oko kuće je već  pretražen, kažu nadležni.

Građani koji su se juče pojavili u velikom broju i pored najbolje namere da pomognu, pravili su gužvu i ometali policijske pse, pa je zato danas potraga organizovana drugačije.

Zbog gužve psima tragačima su se mešali mirisi, zbog čega se danas teren pretražuje u manjim grupama dobrovoljaca od po 20 ljudi, koji se dele i idu sa policijom, javlja reporter T a n j u g a. 

Svi vlasnici vikendica u naselju dobili su poziv da dođu i otvore svoje objekte, kako bi se izvršila pretraga tih objekata i otklonila svaka sumnja. 

Meštani su, kako kažu, zbunjeni i strahuju da je neko devojčicu možda oteo i  kolima odvezao u nepoznatom pravcu. 

Zbog toga se proveravaju sva vozila na nekoliko punktova policije. 

Kako se može čuti, porodica nije imućna i isključen je motiv da je možda devojčica oteta zbog otkupa. 

Ipak, nejasno je kako je devojčica za svega 15 minuta, koliko je trebalo policiji da dođe i krene u potragu, nestala s obzrom da nije mogla daleko da ode.

15: 40 - U potragu uključeni forenzičari i pripadnici beogradske Kriminalističke policije

Potraga za dvogodišnjom devojčicom, koja je nestala pre više od 24 sata u mestu Banjsko Polje, dodatno je  proširena, a njoj su se pridružili i forenzičari i pripadnici beogradske Kriminalističke policije,  navodi T a n j u g.

Na terenu su i pripadnici policije, žandarmerije, vatrogasci i pripadnici Gorske službe spasavanja, a njima pomažu i organizovane grupe meštana.

Banjsko Polje obišao je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Potraga za devojčicom proširena je i na deo terena oko porodične kuće.

Pregledane su i okolne rupe - vrtače koje su, zbog svoje nepristupačnosti, predstavljale izazov tokom potrage.

Takođe, nadležne ekipe pretražile su i sve kuće i vikendice u naselju, a teren je tokom čitave noći pretraživan uz pomoć termovizijskih kamera i dronova.

Prema nezvaničnim informacijama, i otac i majka devojčice pozvani su na informativni razgovor u policiju.

Izvor: T a n j u g

Pronađi meDanka Ilić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva