:

:

TV Most

clock

Jul 11, 2019   21:33

0

72

Prvi razgovor Putina i Zelenskog

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski i predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarali su telefonom o ukrajinskim mornarima koji su prošlog novembra uhapšeni u Kerčkom moreuzu, saopšteno je iz kabineta Zelenskog. To je ujedno prvi razgovor dva predsednika od kada je Zelenski došao na čelo Ukrajine.

Glavna tema bila je oslobađanje uhapšenih ukrajinskih mornara. Takođe su razgovarali i o puštanju na slobodu drugih Ukrajinaca trenutno zatvorenih u Rusiji, navodi se u saopštenju koje prenosi Tas.

Pored toga, dvojica predsednika su razgovarala o daljim kontaktima kroz normandijski format. Potrparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je razgovor zatražila ukrajinska strana, a da su razgovarali i o rešenju sukoba na jugoistoku Ukrajine.

Ovo je, kako navodi agencija, prvi razgovor Putina i Zelenskog, otkad je on došao na mesto predsednika Ukrajine 30. maja. Ranije tokom dana Putin je poručio da je Rusija spremna za razgovore sa ukrajinskim vlastima u bilo kom formatu, ali da bi prvo trebalo da se sačeka formiranje vlade u Kijevu.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva