:

:

TV Most

clock

Maj 26, 2020   11:41

0

36

Pupovac: Koalicija Plenkovića i Škore izuzetno rizična

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac ocenio je, povodom predstojećih izbora, da bi bilo izuzetno rizično da buduća hrvatska vlada bude na nivou one iz 2015. godine, kada je HDZ vodio Tomislav Karamarko i kada je u njoj prevladavalo desno krilo.

 

"Ekonomski bi u tim uslovima teško pronašla potreban put radikalnog zaokreta. Ljudi se više ne mogu hraniti ispraznim, lažnim domoljubljem. Bio bi to stoga jedan izuzetno neodgovoran politički projekt, koji bi i odnos između predsednika i te vlade učinio takvim da ne bi ostao ni minimum kohabitacije", rekao je Pupovac.

Smatra da bi HDZ Andreja Plenkovića mnogo izgubila ako bi ušla u koaliciju sa Domovinskim pokretom Miroslava Škora.

"Nebitno je šta je meni neprihvatljivo, pitanje je šta bi Andrej Plenković napravio sebi s tom vrstom koalicije. U tom bi slučaju nejasno bilo zašto je onda radio sve ovo u poslednje četiri godine. Zašto je onda reformisao HDZ ako bi se sada vratio tamo gde je stranka bila 2015.", rekao je Pupovac.

Smatra da je danas ipak drugačije.

"Danas je drugačija situacija jer imamo predsednika Republike (Zorana Milanovića) koji može moderirati barem deo političkih procesa i šire shvata šta je za Hrvatsku dobro. On sigurno neće biti pod uticajem partijskog pogleda. Mirniji sam jer znam da je na čelu države čovek koji će sve napraviti da dođe do nužne vrste kompromisa", rekao je Pupovac.

Predsednik SDSS-a, Milorad Pupovac, u intervjuu za Novi list rekao je što očekuje od predstojećih parlamentarnih izbora.

Što se SDSS-a tiče, Pupovac kaže da se ta stranka izbora ne boji, za njih je, dodaje, pripremljena politički, a operativno se spremaju kao i svi ostali.

Ne vidi, ističe Pupovac, ko bi u njihovoj 12. jedinici ugrozio kandidate SDSS-a.

Izvor: T a n j u g

HrvatskaMilorad Pupovac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva