:

:

TV Most

clock

Februar 17, 2020   8:17

0

17

Putevi ka zimskim centrima prohodni, nema vanrednih zastoja

Svi putevi ka zimskim turističkim centrima u Srbiji su prohodni i nema vanrednih zastoja i prekida.

 

Na državnim putevima snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vladičinog Hana, na putu Vladičin Han-Surdulica-državna granica sa Bugarskom, kao i na putu Vlasinsko jezero - granica sa Bugarskom.
Na ostalim putnim pravcima Prvog prioriteta/A kategorije kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja.
Na državnim putevima Drugog prioriteta/B kategorije kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Kruševca i Vranja.
Na ostalim putnim pravcima Trećeg prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Novog Pazara i Vranja.
Putevi Srbije upozoravaju da zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.
Postoji i mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.
Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, ali iz Puteva Srbije savetuju vozačcima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

 

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva