:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Novembar 18, 2021   20:28

0

117

Putin kritikovao Poljsku zbog postupanja prema migrantima

Predsednik Rusije Vladimir Putin kritikovao je postupke poljskih snaga bezbednosti protiv migranata na beloruskoj granici, posebno prema deci, u današnjem obraćanju na proširenom sastanku Ministarstva spoljnih poslova.

„Hajde da pogledamo kako se poljske snage bezbednosti ponašaju na granici. Svi to možete da vidite, na kraju krajeva, gledate na internetu i na TV. Prvo što mi pada na pamet su ta jadna deca. Ima male dece tamo, ali oni ih polivaju vodom, bacaju suzavac i šok bombe“, rekao je Putin, prenosi TAS S.

Putin je takođe primetio da, noću, helikopteri patroliraju granicom i da se sirene konstantno oglašavaju.

„Sećam se dobro 2014. godine, kada su poljske vlasti pokušavale da zaustave upotrebu takvih sredstava od strane ukrajinskih snaga bezbednosti. Viktor Janukovič je tada bio predsednik, kada su tvrdili da korišćenje takvih sredstava protiv civila ne sme biti dozvoljeno. I šta sada rade?", naglasio je Putin.

Migrantska kriza na beloruskim granicama sa članicama Evropske unije eskalirala je 8. novembra kada je nekoliko hiljada ljudi prišlo poljskoj granici sa beloruske strane i pokušalo da pređe u Poljsku.

Zemlje EU okrivile su Minsk za hibridni rat i pozvale na dodatne sankcije Belorusiji, a Lukašenko je poručio da je odgovornost za novonastalu situaciju sa migrantima na zapadnim zemljama, čija je politika, kako je rekao, naterala ljude da beže od rata, navodi TASS.

Izvor: T a n j u g

Vladimir PutinPoljskamigranti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva