:

:

TV Most

clock

Mart 07, 2022   14:17

0

125

Putin: Ruska vojska preduzima mere da spasi civile

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i preneo mu da ruska vojska preduzima sve moguće mere kako bi spasila živote civila u Ukrajini, saopštio je Kremlj.

"Vladimir Putin je posebno naglasio da ruska vojska preduzima sve moguće mere kako bi spasila živote civila", navodi se u saopštenju Kremlja, a prenosi Sputnjik internešnal.

Rojters dodaje da je Putin pozvao Evropu da izvrši pritisak na Kijev i natera ga da "poštuje humanitarno pravo".

Ukrajinski nacionalisti i dalje drže civile

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da ukrajinski nacionalisti nastavljaju da sprečavaju povlačenje civila iz opasnih zona, saopštila je danas pres služba Kremlja, nakon razgovora Putina i premijera Indije Narendre Modija.

"Vladimir Putin je informisao premijera Indije da, uzimajući u obzir pogoršanje humanitarne situacije, ruske oružane snage su proglasile danas zatišje i otvaranje humanitarnih koridora", navodi se u saopštenju koji je preneo TAS S.

Pres služzba Kremlja dodaje da u isto vreme "nacionalističke grupe nastavljaju da ometaju povlačenje civila, među kojima su i strani državljani, iz zona sukoba, koristeći silu i pribegavajući raznim oblicima provokacija".

Putin je rekao Modiju i da rusko vojno osoblje čini sve da evakuiše indijske državljane iz grada Sumija.

"Indijski studenti, koje su držali radikali u Harkovu, uspeli su da napuste grad kao rezultat snažnog međunarodnog pritiska na kijevske vlasti. Rusko vojno osoblje pokušava na svaki način da evakuiše indijske državljane iz Sumija", dodaju iz Kremlja.

Kako iz Moskve navode, Modi je zahvalio ruskoj strani na merama koje je preduzela za povratak indijskih državljana kućama.

Izvor: T a n j u g

PutinUkrajinaruska vojska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva