:

:

TV Most

Foto: Sputnjik

clock

April 20, 2022   13:51

0

143

Putin: U Donbasu će zavladati mir zahvaljujući Rusiji

Predsednik Vladimir Putin kaže da je uveren da će zahvaljujući Rusiji u Donbasu zavladati mir.

 

"Rusija će delovati dosledno, postići ćemo normalizaciju života u Donbasu. Zahvaljujući Rusiji, u Donbasu će zavladati mir. Tako će i biti!" poručio je Putin danas obraćajući se učesnicima na sednici saveta platforme "Rusija – zemlja mogućnosti", prenosi Sputnjik.

Ruski predsednik je istakao da je tragedija u Donbasu primorala Rusiju da započne specijalnu operaciju u Ukrajini, podsećajući da je ta teritorija bila granatirana osam godina i da su njeni građani živeli veoma teško.

"Nažalost, u Luganskoj Narodnoj Republici se mnogo toga pogoršalo, jer je tokom ovih osam godina trajalo bombardovanje, napadi artiljerije, borbena dejstva. I naravno, ljudima je bilo veoma, veoma teško. Ljudi na Krimu, u Sevastopolju su živeli potpuno drugačije, to je očigledno. Ali ta tragedija koja se događala u Donbasu, uključujući i Lugansku Narodnu Republiku, primorala je Rusiju da započne ovu vojnu operaciju, za koju sada svi dobro znaju. Pre svega, to sam rekao na samom početku, cilj te operacije jeste pomoć našim ljudima koji žive u Donbasu", rekao je Putin.

Izvor: T a n j u g

Vladimir PutinDonbasDNRLNR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva